U Mostaru otvoren još jedan covid odjel, 24 osobe preminule tijekom vikenda

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru aktivirala je treći odjel za smještaj pacijenata oboljelih od Covid-19.

U Mostaru otvoren još jedan covid odjel, 24 osobe preminule tijekom vikenda
Najviše umrlih u jednom danu od početka pandemije

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru aktivirala je treći odjel za smještaj pacijenata oboljelih od Covid-19. Tokom vikenda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu od posljedica zaraze koronavirusom preminule su čak 24 osobe, izvijestile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti.

Uz Covid bolnicu, te odjel za intenzivno liječenje, i dio ginekologije u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru prenamijenjen je za potrebe pacijenata koji imaju zdravstvenih poteškoća povezano s covidom-19, naveo je krizni štab Hercegovačko-neretvanskog kantona sa sjedištem u Mostaru. Broj hospitaliziranih dosegnuo je 167 osoba, dodaje štab.

“Zbog porasta broja covid pacijenata, dio trećeg sprata prenamijenili smo kao poseban odjel SKB Mostar”, rekla je glasnogovornica SKB-a Mostar Adrijana Pandža.

Tokom vikenda u Covid bolnici u Mostaru preminule su 24 osobe čija se smrt vezuje uz posljedice zaraze virusom SARS-Cov-2. Testiranjem je otkriveno 516 novooboljelih u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

U cijeloj Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđeno manje od 900 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali su istovremeno prijavljena rekordna 93 smrtna slučaja povezana sa zarazom. To je najveća brojka u jednom danu još od izbijanja epidemije u martu 2020.

Izvor: hr.n1info.com

Pročitaj više: U Kantonu Sarajevo 598 novozaraženih, preminulo 15 osoba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori