Tužilaštvo BiH: Predložen pritvor za četvero osumnjičenih u predmetu istrage stradanja Dženana Memića

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je mjeru pritvora za osumnjičene u predmetu istrage stradanja Dženana Memića, javlja Anadolu Agency (AA).

“Postupajući tužitelj, nakon što je ispitao osumnjičene, u zakonskom roku prema Sudu BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve četvero osumjičenih”, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

“Postupajući tužitelji i tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu”, navodi se u saopštenju.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. godine izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Pročitaj više: Alisa Mutap kaže da je spremna na sva vještačenja!

pritvor pritvor

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti