Alisa Mutap kaže da je spremna na sva vještačenja!

Alisa Mutap, bivša djevojka nastradalog mladića Dženana Memića koja je uhapšena jučer u Sarajevu, ispitana je danas u Tužilaštvu BiH

Advokat Alise Mutap, odnosno Ramić, rekao je da je njegova klijentica danas ispitana u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičene.

Prema informacijama Mutap se nije branila šutnjom, nego je aktivno iznijela svoju odbranu, kako nam je rekao, očekuje se tužilačka odluka.

Ona se nije branila šutnjom ali ne možemo iznositi detalje. Ono što mogu reći da je  je aktivno iznijela svoju odbranu i sačekat ćemo da tužilačku odluku za koju ne znamo kakva će biti. Nismo se branili šutnjom i nema razloga ništa da se krije – rekao je Dragović.

Advokat Dragović je istakao da je Alisa Ramić (djevojački Mutap) ponudila svim organima, ne samo gonjenja, dostupnost za sve vrste vještačenja.

Dakle, u pogledu njene amnezije, povreda koje je zadobila i u svakom drugom mogućem smislu, a što je i radila posljednje dvije-tri godine. Mi smo to aktivno podnescima i zahtijevali od tužilaštva. Dakle, stavila se na raspolaganje i za poligraf. Na sve je spremna s ciljem da se konačno razriješi ova situacija", kazao je Dragović.

Osim Alise Mutap, uhapšen je i Muamer Ožegović, uposlenik hotela na Ilidži koji je predat Tužilaštvu

Ožegović je bio recepcioner u hotelu “Crystal” u kobnoj noći. Uhapšeni su i pripadnici  Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović  u okviru istrage o ubistvu mladića Dženana Memića.

Veljović i Hrvat su tragične noći na Ilidži osiguravali diplomatske objekte. Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za prikrivanje dokaza.

Tačnije, sumnje se da su ciljem prikrivanja dokaza, svjesno svojim nadređenima prvo dojavili da je povrijeđena samo jedna osoba da bi tek kasnije rekli da su “ipak povrijeđene dvije osobe”.

Pročitaj više: Bivša djevojka Dženana Memića Alisa Mutap predana Tužulaštvu BiH

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori