Tuga: Umrla djevojčica iz Kaknja

Velika tuga

Dvogodišnja djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu umrla je jutros.

Otac Muris Gadžun objavio je ovu vijest.

“Naš draga i nikad zaboravljena Dzena je otišla na bolji svijet da ti dragi alah podari lijepi dzenet. Amin”, napisao je njen otac Muris Gadžun.

Roditelji su kazali da je dijete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je dobila svu potrebnu medicinsku njegu, ali da su njeni moždani živci "sagorjeli" te da je živjela na aparatima koji su je održavali na životu.

Djevojčici je ugrađena plastika u oko, koju tijelo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike kojeg je izvela dr. Nina Jovanović, koja nije imala licencu ljekarske komore KS, nije se probudila iz kome te je u teškom stanju prebačena na KCUS.

Anesteziolog na operativnom zahvatu je bio Suad Rožajac, kojeg su roditelji nakon događaja pitali šta se dešava i šta je dao djevojčici, a on im je odgovorio da ne zna šta se dešava.

"Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao, rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život...", kazala je majka u prvom razgovoru.

Informacija o vremenu i mjestu dženaze bit će naknadno poznati. Ovaj događaj će vrlo izgledno dobiti i sudski epilog s obzirom da su roditelji angažovali i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta te ko je kriv za sve ono što se dogodilo 2,5-godišnjoj djevojčici iz Kaknja.

Pročitajte više: Aparati ordinacije gdje je operisana djevojčica koja je pala u komu nisu zakonski verificirani

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)