Trebate dodatnu energiju? Pokušajte svoje voće upariti s orasima ili jogurtom

Trebate dodatnu energiju
Reprezentativna slika

Kako bi zadovoljili svoje nepoželjne gladne muke, mnogi od nas traže grickalice u konzervi ili pržene. Treba, međutim, imati na umu da ta hrana sadrži puno šećera i soli te je treba izbjegavati.

Umjesto toga, zdravije mogućnosti poput voća mogu se jesti kao zamjena. Međutim, jeste li znali da voće možete spariti s nekoliko jedinstvenih namirnica možete iz njih izvući još više?

Skrećući pažnju na to kako se to može učiniti, Shivika Gandhi, nutricionistica izjavila je da „Uzimanje voća kao zdravo večernje grickanje? Odličan izbor ! Međutim, ne postižemo potpunu sitost, a zatim započinje prekomjerna konzumacija čipsa, keksa i drugih grickalica ”.

Pa, koji je najbolji način za izbjegavanje prejedanja? Dr. Shivika Gandhi preporučuje je da je „najbolji način dodavanja više stvari vašem voću, kombiniranje s orašastim plodovima ili jogurtom, gdje su dobre masnoće i proteini. To će rezultirati da duže vremena osjećate sitost.

Što možete dobiti?

Na primjer, pokušajte konzumirati jabuku s nekoliko oraha. To zadovoljava apetit dulje vrijeme.

Šta je gustoća energije?

Jednostavno rečeno, gustoća energije odnosi se na broj kalorija (energije) pronađenih u određenoj količini hrane. U hrani s visokom energetskom gustoćom ima puno kalorija. Jogurt i voće mogu se jesti zajedno, a njihovi mogući prebiotički i probiotički učinci mogu pružiti dodatne zdravstvene beneficije.

Prema nutricionistu, zamjena voća i jogurta za visokoenergetske grickalice s nedostatkom hranjivih sastojaka može pomoći ljudima da pojedu manje kalorija.

Pročitaj više: Koje su to navike zbog kojih se debljate?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori