Tragedija u Zagrebu: bh. državljanin preminuo nakon trovanja plinom, šestorica završila u bolnici

Tragedija u Zagreu
Foto: Goran Stanzl

"Strašno je sve to izgledalo. Ležali su na podu kuće u besvjesnom stanju". Sedmero državljana BiH otrovano je nakon curenja plina u stanu u zagrebačkom Resniku. Jedan je preminuo, a ostali su u bolnici.

U subotu oko 23 sata na području Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući u vlasništvu 66-godišnjakinje došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom sedam državljana BiH.

57-godišnjak je preminuo, a muškarci starosti 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godinu prevezeni su na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice. Policija nastavlja s uviđajem.

Javna vatrogascna stanica je sinoć zaprimila poziv policije radi pomoći prilikom otvaranja stana za koji se pretpostavljalo da je došlo do curenja plina.

"Izlaskom na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljen monoksida iz bojlera. Uslijed curenja plina sedam osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnice, a radi se o stranim državljanima", stajalo je u sinoćnjem saopćenju bez navođenja državljanstva ozlijeđenih.

"Čuli smo da je jedan od dečki iz kuće zvao gazdu. Rekao je da im je svima zlo. Kad je nastala cijela gungula u ulici, vidjeli smo njega vani na trijemu dok je šest njegovih kolega na podu kuće ležalo u besvjesnom stanju", kazao je jedan od susjeda za Jutarnji list.

"Puno vozila Hitne pomoći je došlo, samo su ulazili i izlazili, otvarali su se prozori. Došli su i policajci i vatrogasci. Jednog po jednog su odnosili prema vozilima Hitne, dok su jednog mladića i reanimirali. Strašno je sve to izgledalo. Jadni ljudi. Došli su u Zagreb trbuhom za kruhom i onda ih ovo snađe", dodao je komšija.

Pročitaj više: Tragedija u centru Sarajeva, žena pala kroz kotlovnicu na Skenderiji

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori