Tinder uvodi nova ažuriranja: Usmjerena su na sigurnost

Tinder planira da uvede nove mogućnosti koje koriste vrhunsku tehnologiju posvećenu provjeri sigurnosti. Milioni korisnika svakodnevno se upoznavaju s novim ljudima, a kompanija je odlučila opravdati povjerenje.

Najveća prednost novog ažuriranja ugleda se u integraciji s Noonlight. Ova integracija na zahtjev korisnika omogućit će da podijelite detalje o dogovorenim datumima, uključujući i detalje o onome s kim se sastajete. Na taj načim možete diskretno aktivirati hitne službe ukoliko se nađete u opasnosti.

Noonlight će imati funkciju tihog tjelogranitelja. On može poslužiti kao brza sigurnosna kopija za pomoć korisnicima.

Kompanija se također uvezala s platformom Garbo. Njena osnovna funkcija jeste provjeravanje ličnih informacija koje ne možete pronaći na društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama. Ovdje možete dobiti informacije poput zapisa o nasilju ili zlostavljanju, hapšenju, presudama i ostalim prekršenim zakonima.

Ova ideja se rodila nakon što su stručnjaci došli do zaključka da je, u posljednjih nekoliko godina, prijavljen veliki broj silovatelja i zlostavljača na platformi Tinder. Vjeruje se da se prijavljuju na aplikaciju kako bi pronašli svoje nove žrtve. Baš iz tog razloga, fokus se stavlja na zaštitu korisnika.

Nova ažuriranja trenutno neće biti dostupna u našoj državi. Rezervisana su samo sa Sjedinjene Američke Države, ali se vjeruje da će s ebrzo proširiti i na ostatak svijeta.

Pročitajte više: Clubhouse i problemi s prikupljanjem podataka

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)