11. naslov svjetske prvakinje za Therese Johaug

Svojim iskustvom dva naslova svjetskih prvaka, te jednog srebrnog i jednog brončanog u Skijatlonu, Therese Johaug (NOR) ušla je u 2x7,5 km Skijatlon kao glavni favorit za naslov.

Foto:Screenshot

32-godišnjakinja je krenula snažno na svoj način od samog početka.

 “Znala sam da od početka moram dati sve od sebe. U utrci ima mnogo jakih djevojaka. Osjećala sam se vrlo snažno. Kako se prije nismo puno takmičili na Svjetskom prvenstvu, nisam znala kako će to ići.  Zaista moram zahvaliti cijelom svom timu, ali posebno svojim muškarcima koji su danas odradili nevjerojatan posao. " rekla je Therese Johaug.

Foto: Screenshot

Nakon što je u Skijatlonu osvojila dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju Svjetskog prvenstva, Therese Johaug je s Marit Bjørgen (NOR) podijelila rekord u najviše medalja u ovom događaju.

Današnja pobjeda čini je najuspješnijom sportašicom skijaškog sporta među ženama na Svjetskim prvenstvima. Ovo joj je treća svjetska titula u Skijatlonu.

Šveđanke Frida Karlsson i Ebba Andersson imale su svoju šansu u ovoj utrci, ali ipak ovog puta ni jednoj nije uspjelo oteti prvo mjesto sjajnoj Theresi.

Foto: Screenshot

“Jako sam ponosna na ono što sam danas postigla. Drugo mjesto uprkos slomljenom polu odmah na početku je sjajno ”, rekla je mlada Šveđanka, 21-godišnja Frida Karlsson koja je na posljednjem potezu uspjela preteći svoju kolegu iz tima.

Trećeplasirana je, također Šveđanka, Ebba Andersson .

Andersson i Karlsson nisu mogli sustići  Therese Johauga.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori