Najbolje Android aplikacije za zaštitu uređaja protiv krađe

Nitko ne razmišlja previše o tome da njegov uređaj može biti ukraden, ali je surova istina da svi imamo šansu biti žrtve krađe istoga. Zato je jako dobra ideja na mobitelu imati aplikaciju protiv krađe, odnosno antitheft aplikaciju.

Google nudi ugrađenu zaštitu unutar Androida koja se zove “Find My Device”, ali na tržištu postoji još nekoliko aplikacija vrijednih spomena. Posebice zato što te aplikacije nude i neke naprednije opcije koje Google ne nudi. Zato da ne dužimo, pogledajmo koje su to aplikacije koje biste trebali razmotriti ako imate Android telefon.

 svg 3E

Find My Device je, kao što smo rekli, Googleova anti-theft zaštita koju nude svojim korisnicima. Definitivno se radi o kvalitetnoj aplikaciji. On vam omogućuje da udaljeno zaključate vaš uređaj, odlogirate se s njega ili obrišete sav sadržaj s mobitela. Također, možete na mapi vidjeti gdje se uređaj nalazi te ga nazvati. Naravno, ovo je dobra stvar i u slučajima kada ste izgubili mobitel, te ga želite naći.

Ako udaljeno zaključate mobitel, možete čak i napisati poruku na zaslon mobitela, tako da osoba koja je našla vaš uređaj (ili ga je ukrala), može vidjeti tu poruku.

Find My Device je opcija koja je po defaultu upaljena na svim Android uređajima, ali je dobro pogledati i provjeriti da ju niste slučajno ugasili. Odite u Settings – Google – Security i tapnite na opciju “Find My Device”. Provjerite da je toggle stavljen na ON, a ne na OFF.

Cerberus

 svg 3E

Cerberus je možda i najpoznatija anti-theft third-party aplikacija za Android. Ima hrpu mogućnosti i većina konkurenata se ugleda na nju. Odnosno, trude se biti bolji od nje kako bi eventualno uzeli dio ovog tržišta.

Tri glavna načina na koji Cerberus štiti vaš uređaj su: udaljena kontrola uređaja putem web portala, udaljena kontrola uređaja putem tekstualnih poruka i automatski alarmi.

Aplikacija može locirati i pratiti vaš uređaj, zaključati isti, pokrenuti alarm na telefonu, uploadati na cloud server ispis vaših poziva ili obrisati internu i eksternu memoriju na telefonu.

Nadalje, Cerberus će se potruditi da onaj tko ukrade vaš mobitel, za to i odgovara. Ova aplikacija može potajno raditi slike i snimati videe one osobe koja ima vaš uređaj, te vam odmah uploadati te podatke na svoj cloud server da vi to vidite. Čak može i potajno snimati zvukove putem mikrofona na mobitelu.

Ono što se nama sviđa su tzv. “automatske radnje”. Na primjer, možete staviti da se telefon automatski zaključa kada netko promjeni SIM karticu ili da se napravi slika odmah čim osoba unese krivi PIN.

Nažalost, zbog načina na koji aplikacija radi “ispod haube”, Google ne dozvoljava da ju skinete s Play Storea. Ne brinite se, aplikacija je legalna, ali ju morate skinuti s Cerberusove web stranice, skinuti APK na telefon, te ju instalirati. Aplikacija košta oko 5 dolara mjesečno.

Anti-Theft Alarm

 svg 3E

Većina aplikacija koje ćemo danas spomenuti u ovom tekstu su kompleksne i korisne. Ova aplikacija je korisna, ali nije kompleksna. Dapače, nalazi se na suprotnoj strani ljestvice kompleksnosti. Ova aplikacija nema mogućnost određenih radnji nakon što vam je telefon ukraden, ne može locirati telefon niti obrisati sadržaj s istoga.

Pitanje je – što ova aplikacija može? Kao što samo ime kaže, radi se o aplikaciji koja će oglasiti alarm u određenim situacijama. Na primjer, ako netko makne telefon s punjača, možete postaviti da se oglasi alarm. Ako netko promijeni SIM karticu, možete pokrenuti alarm. Ukratko – možete postaviti alarm na određene radnje, a ugasiti ga možete samo s PIN-om, odnosno pravilnim otključavanjem mobitela. Zamjena baterije ili SIM kartice neće pomoći da telefon prestane pištati.

McAfee Mobile Security

McAfee je kompanija poznata po svojim anti-virusnim rješenjima, ali imaju i odličnu Android aplikaciju za one koji se žele zaštititi u slučaju da im netko ukrade mobitel. Dapače, imaju aplikaciju koja ima sve što vam treba u takvim slučajevima.

Ako govorimo o specifičnim mogućnostima onda govorimo o udaljenom i sigurnom zaključavanju uređaja, kameri koja snima lopova, zaključavanje telefona dok se ne upiše “master” lozinka i slično.

Spomenimo još da aplikacija ima “find my phone” mogućnost ugrađenu u aplikaciju, te telefon možete vidjeti na karti, upaliti alarm kako bi se mobitel oglasio, te uključiti “step-by-step” navođenje prema lokaciji mobitela.

Aplikacija je besplatna za korištenje. Premium godišnji plan koji nudi dodatne mogućnosti košta 30 dolara godišnje.

CrookCatcher

CrookCatcher, aplikacija zanimljivog imena, je dizajnirana kao i sve maloprije spomenute aplikacije – da vam pomogne uhvatiti lopova koji vam je ukrao mobitel. Naravno, u realnom vremenu.

Kada netko pokuša otključati vaš telefon s krivim PIN-om ili kombinacijom, aplikacija će napraviti sliku, te vam ju odmah poslati na email. Taj email će sadržavati sliku, GPS koordinate, približnu adresu, te mapu gdje je mobitel lociran. Ono što vi na mobitelu možete postaviti je koliko puta se smije upisati krivi PIN za otključavanje prije nego se aplikacija aktivira.

Ono što razlikuje CrookCatcher od ostalih aplikacija je što uopće ne crpi vašu bateriju na mobitelu. Aplikacija se praktički pali tek kod upisivanja krivog PIN-a kada odrađuje što treba odraditi. Ostalo vrijeme je aplikacija ugašena i “ne čeka” u pozadini da se aktivira.

Aplikacija je besplatna ali unutar iste imate reklame.

Preuzeto: pcchip.hr

PROĆITAJTE VIŠE: Istraživanje otkrilo koje aplikacije predstavljaju smrt za bateriju mobitela

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori