Istraživanje otkrilo koje aplikacije predstavljaju smrt za bateriju mobitela

Bit ćete iznenađeni!

Foto: Getty images

Mobilni uređaji znantno su moćniji nego prije deset godina u svim segmentima. To se odnosi na sve, od snage baterije do sposobnosti samih uređaja. Međutim, to je rezultiralo i razvojem aplikacija koje sve više i više crpe bateriju uređaja.

Danas je gotovo nemoguće provesti dan bez korištenja nekih od mobilnih aplikacija. Nedavna studija pokazala je da čak 93 posto korisnika mobitela otvara čitav niz aplikacija dnevno. Napredna grafika, dodana funkcionalnost i poboljšanja u kodiranju osiguravaju da se sve komponente pametnih telefona koriste do njihova maksimalnog potencijala. No nisu sve aplikacije napravljene jednake. Dok recimo Twitter ne crpi puno resursa iz pametnog mobitela, mobilne videoigre jednostavno proždiru grafičke mogućnosti i bateriju uređaja.

Postoji i skrivena strana mobilnih aplikacija. Nekolicina aplikacija koje se doimaju neškodljivima zapravo su najveći krivci za brzo trošenje baterije vašeg uređaja. To nije uvijek očito, ali aplikacije koje koriste najviše unutarnjih funkcija uređaja uzrokuju i najviše kaosa.

Neprijatelji br. 1

Najveći zločinci po bateriju, prema studiji pClouda, su aplikacije Fitbit i Verizon. Obje navedene aplikacije ostvarile su rezultat od 92,31 posto.

Društvene mreže - ubice baterije

Iako će to malo koga iznenaditi, aplikacije društvenih mreža svih vrsta također su itekako zaslužne za prebrzo pražnjenje baterije na mobitelima. S obzirom na to da većina tih aplikacija koristi praćenje lokacije i učitavanje fotografija, kao i kameru uređaja, to je i očekivano. Niže je navedeno top 10 aplikacija društvenih mreža koje predstavljaju smrt za bateriju uređaja.

1. Facebook (82 %)
2. Instagram (79 %)
3. Bumble (77 %)
4. Snapchat (77 %)
5. Tinder (77 %)
6. Grindr (72 %)
7. Likke (72 %)
8. Twitter (69 %)
9. Houseparty (62 %)
10. TikTok (62 %)

Ipak, baterija nije jedini dragocjeni resurs koji aplikacije iscrpljuju. I memorija je resurs koji se redovito koristi do maksimuma.

Izvor: blog.pcloud.com

Pročitajte više: Pazite na ovu zelenu tačku na vašem iPhone uređaju

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori