Svi studenti Univerziteta u Sarajevu od subote se mogu vakcinisati u Zetri

Navedeno je kako studenti iz Kantona Sarajevo obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija) i zdravstvenu knjižicu...

Svi studenti Univerziteta u Sarajevu će od subote, 25. septembra, moći primiti vakcinu protiv COVID-19 u Olimpijskoj dvoani “Juan Antonio Samaanch - Zetra“, gdje će za njih biti obezbijeđen poseban boks.

Iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta navedeno je kako će svi studenti moći u Sarajevu primiti vakcinu protiv koronavirusa, te da će po dolasku u Zetru biti usmjereni.

Navedeno je kako studenti iz Kantona Sarajevo obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija) i zdravstvenu knjižicu. Studenti Univerziteta u Sarajevu koji imaju prebivalište u drugim kantonima obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa ili potvrdu da su studenti.

Naglašeno je, također, da su od subote za vakcinaciju na raspolaganju vakcine: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, kao i za revakcinaciju osoba koje su prvu dozu primile van Kantona Sarajevo.

Također, pozivaju se i zaposlenici Univerziteta u Sarajevu koji se još nisu vakcinisali da se pridruže studentima, kako bi se olakšala realizacija nastave u ovoj akademskoj godini, javlja A A.

Pročitajte više: Vakcinacija u Zetri će biti obustavljena kada punktovi u domovima zdravlja budu spremni

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)