Policajci koji su brutalno pretukli mladića u Mostaru su suspendovani

Brutalno premlaćivanje mladića
Policija pretukla mladića

Policajci koji su brutalno pretukli mladića u Mostaru udaljeni su s dužnosti, odnosno suspendovani, slučaj je predat Tužilaštvu. Ova informacija potvrđena je iz MUP-a HNK koji je najoštije osudio brutalni napad koji je sablaznio širu javnost.

"Ministarstvo unutrašnjih polova Hercegovačko neretvanskog kantona najoštije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio 10. 4. 2021. godine u 23,05 sati , a za kojeg nema opravdanja", navode iz MUP-a HNK.

Ističu da se radi o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavaju cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo.

"Dvojica policijskih službenika su odmah udaljen sa dužnosti , pokrenuta je unutarnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovog ponašanja , te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika", navode iz MUP-a HNK.

Naglašavaju da je početna informacija o događaju proslijeđena Tužilaštvu HNK.

"Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima", poručuju iz MUP-a HNK.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori