Sud naredio oduzimanje telefona Skaki i Hadžibajriću

NAKON PRIJAVE KONAKOVIĆA

Sud naredio oduzimanje telefona
Skaka i Hadžibajrić

Također, Sud je naredio privremeno oduzimnaje telefona i Alemu Logi te Samiru Bejiću, vijećnicima NiP-a i Muameru Mekiću, vijećniku SDP-a

Nakon što je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, podnio krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake (SDA) i Ibrahima Hadžibajrića (NES) zbog maleverzacija. a u vezi s izborom novog rukovodstva Grada Sarajeva, odnosno gradonačelnika Sarajeva, Općinski sud u Sarajevu naredio je oduzimanje mobilnih telefona od Hadžibajrića i Skake. 

Također, Sud je naredio privremeno oduzimnaje telefona i Alemu Logi te Samiru Bejiću, vijećnicima NiP-a i Muameru Mekiću, vijećniku SDP-a, koji su svjedoci po ovoj prijavi.

Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba. U pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Stoga možda i odgovor na pitanje, zašto se onima koji su imali stari broj Abdulaha Skake, pojavljuje notifikacija da je ponovo aktiviran na viberu. 

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori