Stanje na putevima: Mjestimično vlažni kolovozi

Saobraćaj

Nezavisne novine Naslovna Novosti Sport Ekonomija Kultura Život i stil Magazin Auto-moto Nauka i tehnologija Pretraga Naslovna Novosti BiHGradoviDruštvoObrazovanjeEx -YuSvijetHronikaBanja LukaIntervjuKolumneNezavisni stav Društvo Mjestimično vlažni kolovozi
Foto: Ilustracija

Saobraćaj se danas u BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog povećane opasnosti od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacije na mostu na dionici auto-puta A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela", tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Aktuelni su radovi i na putevima Zenica-Žepče, Konjic-Јablanica, Bosanski Šamac-Orašje, Živinice-Stupari, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na magistralnom putu Konjic-Јablanica kroz tunel Crnaja od ponedjeljka ponovo počinju noćne obustave saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo, a za ostala vozila je ograničenje 20 kilometara na sat.

Izvode se radovi na putevima Gradiška-Kozarska Dubica, na dionici Orahova-Vrbaška, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Crna Rijeka-Ugar, Ivanjska-Šargovac, Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina, Rudanka-Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Gradiška-Nova Topola, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, RI-3106 dionica Razboj-Tedin Han i RI3105, dionica Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Јezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na dionici Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i putu Bistrica-Podgrab.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni prevoz kretaće se putnim pravcima Stanić Rijeka-Karuše i Banj Brdo–Rača.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na putu Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, i na putu Brod na Drini-Šćepan Polje za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog katoličkog Uskrsa do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji FBiH.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Pročitajte više: Meteorolozi objavili kakvo će vrijeme biti do petka

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)