Srebrenička udruženja poručila Milanoviću: Kad već ne poštujete druge, poštujete bar odluke države koju predstavljate

SREBRENIČKA UDRUŽENJA PORUČILA MILANOVIĆU

Genocid je utvrđen kroz sudske postupke koji su vođeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju. Taj sud je, između ostalih, podržala i Republika Hrvatska i, koliko je nama poznato, još uvijek podržava, navodi se

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokret "Majke enklave Srebrenice i Žepe" poslala su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokret "Majke enklave Srebrenice i Žepe" poslala su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću povodom njegovih izjava posljednjih dana koje se tiču strašnog zločina - genocida u Srebrenici.

Pismo prenosimo u cijelosti:

- Poštovani gospodine Milanović, mnogo puta ste spomenuli i negirali genocid počinjen nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni i pod zaštitom UN-a u Srebrenici.

Genocid je utvrđen kroz sudske postupke koji su vođeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju. Taj sud je, između ostalih, podržala i Republika Hrvatska i, koliko je nama poznato, još uvijek podržava. Nikada nije povučena saglasnost na saradnju sa navedenim sudom.

Pored presude MKSJ,MSP i Sabor Republike Hrvatske, kao najviši zakonodavni organ Republike Hrvatske, je usvojio rezoluciju kojom je osudio genocid u Srebrenici.

Poštovani gospodine Milanović, kad već ne poštujete druge, poštujete bar odluke države koju predstavljate - zaključeno je u pismu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)