Slovenka Andrea Slokar prvo mjesto u slalomu – Meribel FRA

Andreja Slokar je pobijedila na posljednjem slalomu sezone u francuskom Meribelu.

Slokar je do prve slalomaške pobjede u karijeri stigla sjajnom drugom vožnjom.

Nakon prve vožnje je bila šesta, ali je na kraju ostvarila ukupno vrijeme 1:36.54, što je za 48 stotinki bilo bolje od Njemice Lene Duerr koja je bila lider nakon prve vožnje.

Treće mjesto je osvojila najbolja slalomašica svijeta, Slovakinja Petra Vlhova.

Slovenka Ana Bucik je zauzela četvrto, a hrvatica Zrinka Ljutić peto mjesto.

Na kraju sezone, Lena Dürr je uspjela četvrti put ove zime završiti na postolju. Bavaraka je završila drugi u slalomu u Meribelu. U prvoj utrci Lena  je i dalje bila u vodstvu.

    Alpsko skijanje: Lena Dürr zauzela drugo mjesto u slalomu u Meribelu | livecenter

Budući da je Dürr ove sezone dva puta bila u vodstvu - na Olimpiji i u Areu, oba puta "nije dobro završilo" - propustila je podijum. U Meribelu nije išlo ni sa prvom pobjedom u Svjetskom kupu u slalomu, ali je Bavarka s drugim mjestom ostvarila najbolji rezultat u karijeri.

"Odličan završetak moje najbolje sezone" izjavila je Lena.

Na žalost 30-godišnjakinja je odustala od pobjede u srednjoj dionici staze, izgubivši dosta vremena koje više nije mogla sustići. U cilju je Dürr zaostao 0,48 sekundi za pobjednicom iznenađenja Andrejom Slokar iz Slovenije. Treće mjesto pripalo je Slovakinji Petri Vlhovi (+0,81 sek.), koja je prethodno bila pobjednica Svjetskog kupa u slalomu.

"Drugo mjesto je sjajan kraj moje najbolje sezone," rekao je Dürr za ZDF, "Bio sam relativno opušten, čak i na posljednjim trkama. Ali još uvijek postoji neko ko je brži."

Svojim drugim mjestom, Dürr je osigurala treće mjesto u disciplinskoj klasifikaciji – zadovoljana za kraj uspješne sezone. Sedam najboljih 5 mjesta na Svjetskom kupu, uključujući četiri mjesta na podijumu, četvrto mjesto u olimpijskom slalomu i srebro u timu - Dürr je dospio na vrh svijeta u Svjetskom kupu.

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori