Frenkie: Odlazak na umru bilo je moje najljepše putovanje u životu

FRENKIE

Stari Frenkie je neiskvareni iskreni klinac, kome je hip-hop kultura na prvom mjestu

Adnan Hamidović Frenkie je bez velike pompe nedavno objavio novi album pod nazivom “Stari Frenkie”, i to punih deset godina od njegovog posljednjeg solo albuma. Album sadrži 13 pjesama i četiri nova videospota. Gosti na albumu su Vojko V, Smoke Mardeljano, Krešo Bengalka i Arot, dok se među producentima nalaze Indigo, koji je zadužen i za miks albuma, King Mire, Komedi i preminuli Kolateral.

Nastup u Sarajevu je zakazan za 26. mart u sarajevskom klubu „Trezor“. Bit će ovo ujedno i njegov prvi samostalni koncert nakon dugo vremena na kojem će prvi put izvesti numere s novog albuma.

Preživjeli smo

Na bini će s Frenkiem, kao i uvijek, biti Kontra, Indigo i Soul, ali i specijalni gosti koje će uskoro najaviti.

U intervjuu za „Avaz“ ovaj Tuzlak i otac dvije kćerke govorio je o novom albumu, ali i drugim veoma zanimljivim temama.

Stari Frenkie" zavrtio se nedavno i publika i Vaši fanovi su oduševljeni. Jeste li Vi zadovoljni ili ste onaj "pesimista" kojem uvijek malo nedostaje do savršenstva? 

- Jako sam zadovoljan. Ovaj album mi je nekako najviše sjeo, dokaz za to je što ga i danas rado poslušam i pustim, što s mojim prijašnjim albumima nije bio slučaj. Reakcije publike su odlične i sad je vrijeme da vidimo kako će te pjesme uživo biti prihvaćene.  

Ko je stari Frenkie, a ko novi? Zašto ste uopće potiskivali "starog"? 

- Stari Frenkie je neiskvareni iskreni klinac, kome je hip-hop kultura na prvom mjestu. Klinac koji nije kalkulirao niti razmišljao o zaradi, nego se bavio hip-hop muzikom iz čiste ljubavi. Stari Frenkie je, također, klinac kojem je na prvom mjestu bio osjećaj i koji, dok je pisao tekstove, nije kalkulirao niti se autocenzurirao. Novi Frenkie je profesionalni muzičar koji je zadržao ljubav prema muzici, ali na karijeru gleda kao na posao. Koncept albuma „Stari Frenkie“ bio je da oživim neke karakteristike tog klinca koje su se na putu pomalo izgubile.     

 Pandemija koronavirusa učinila je svoje, a muzičari su mnogo ispaštali...

- Bilo je poprilično teško, kao i svima nama, ali nisam se žalio, nego smo našli načine kako da se snađemo. Koncerti su potpuno stali, ali smo radili neke druge projekte koji su nam pomogli da "preživimo". Nadam se da je to vrijeme iza nas i vidim već po pozivima da će ova godina biti puno bolja što se tiče live svirki. Vidim, također, da je interesiranje za ovaj koncert veliko to pokazuje da su se ljudi zaželjeli druženja.  

 Prvi veći nastup slijedi, a usto i solo. Radujete li se? Imat ćete podršku na bini od Indiga i Kontre, a misteriozno ste najavili još neke goste. Je li oni uključuju neke od onih s novog albuma, poput Vojka V...? 

- Goste ćemo otkriti koji dan prije koncerta, siguran sam da će to biti iznenađenje i da će oni upotpuniti program. Iako je moj samostalni koncert, sa mnom će, naravno, biti moji burazeri Kontra, Indigo i Soul. Bez njih ne bih mogao ništa. Ali mogu otkriti da smo za ovaj koncert pripremili posebnu listu pjesama, bit će ovo jedno lijepo putovanje kroz moje stare albume, na bini će istinski biti onaj stari Frenkie. 

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori