Slovenija: Od danas obavezno nošenje zaštitnih maski u nekoliko institucija

Slovenija

S obzirom na nagli porast infekcija virusom Covid-19,  kako među stanovništvom, tako i među zaposlenicima u domovima zdravlja, ponovno uvodimo obavezno nošenje zaštitnih maski u Domu zdravlja Kranj i područnim ambulantama. Mjera se odnosi na pacijente i zaposlenike. Također je potrebno dezinficirati ruke, održavati međuljudsku distancu i provjetravati prostore”, poručuju iz Doma zdravlja Kranj.

Isto su izvijestili iz svih gorenjskih domova zdravlja. Već nekoliko dana obvezna je uporaba zaštitnih maski i u Općoj bolnici Jesenice i Klinici Golnik. Kao i u cijeloj zemlji, i u Gorenjskoj posljednjih sedmica rapidno raste broj zaraženih covidom 19.

U Kranju su trenutno 472 aktivna slučaja, u Škofjoj Loki 214, a u Radovljici, Tržiču i Jesenicama više od 100 aktivno zaraženih. Najveći porast zaraženih u posljednje vrijeme zabilježen je u Općini Naklo, gdje je porast iznosio gotovo 216%. Veliki porast zaraženih zabilježen je i u općinama Bohinj, Kranjska Gora i Preddvor. Trenutno je najbolja situacija u Općini Jezersko, gdje nema aktivno zaraženih.

Stručnjaci stoga, još jednom pozivaju na samozaštitno ponašanje. Preporučuju dezinfekciju ruku, održavanje međusobne udaljenosti, provjetravanje, u prostorijama u kojima boravi više osoba, kao i korištenje maski. Cijepljenje je i dalje najbolja zaštita od težeg tijeka bolesti.

Pročiajte više: Švicarska i Grčka će 2. maja ukinuti covid ograničenja na granicama za sve putnike

Pratite nas a Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori