Selektor Finske Kanerva: Iznenađen sam dobrom igrom BiH

Selektor fudbalske reprezentacije Finske, Markku Kanerva, izjavio je da je iznenađen izgrom Zmajeva. Na konferenciji za medije nakon susreta protiv BiH, rekao je da su igrači osjetili paniku kada su bili napadnuti. Meč je okončan rezultatom 2:2.

Reprezentacija Finske očekivala je da će odnijeti pobjedu, međutim Zmajevi su se izborili za nerješen rezultat. Kanevra vjeruje da ipak nije bio penal.

Utakmica je bila podjednaka, ipak sam očekivao pobjedu. Prema mom mišljenju penal nije bio i na neki način sam bio iznenađen dobrom igrom reprezentacije BiH - kazao je finski selektor. Dodao je i da nije zadovoljan igrom svoje odbrane, te da su tu imali najveći propust.

Moramo malo više poboljšati odbranu, ali sam zadovoljan napadom ekipe. Poslije ove utakmice ću malo više analizirati igru kako bi se sve poboljšalo. Na startu drugog dijela se vidjelo da je BiH odlučila da napadne i to su uradili vrlo snažno. Osjetili smo paniku, posebno u odbrani, tako da nismo mogli naći način da izvedemo kontre - izjavio je Kanerva.

Nakon duela s fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, Finska će se susresti sa Ukrajinom. Drugi kvalifikacioni duel odigrat će se 27. marta u Kijevu. Samo četiri dana poslije, susrest će se sa Švicarskom na prijateljskom duelu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori