Uhljebljenje u kabinetu Turković: Šefica diplomatije zaposlila savjetnicu za medije

Kako saznaje portal inforadar.ba, Turković je svojim vezama isposlovala i kandidaturu svoje kćerka Semire Turković za članicu Ureda za borbu protiv terorizma pri UN-u (UNOCT) u New Yorku. Ranije je sina Alija zaposlila u Ambasadi BiH u Kataru. Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, dobila je pojačanje u kabinetu.

Inforadar saznaje da je Turković zaposlila izvjesnu Đinu Mujkić kao savjetnicu za medije.

Kako nam je potvrđeno, kolegica Mujkić ranije je bila voditeljica na TV1. Međutim većina kolega za nju nije čula. Također, na samoj stranici Ministarstva vanjskih poslova, na kojoj smo i pronašli njeno ime, ne postoji nikakvi drugi podaci niti biografija Đine Mujkić.

Od izvora bliskog MVP BiH saznajemo da je ministrica Turković savjetnicu za medije uhljebila na prijedlog lidera SDA i svog političkog pokrovitelja Bakira Izetbegovića. Mjesečna primanja za ovu poziciju su oko 2.200 KM

Foto: Azra magazin

Sama ministrica, koja je i skandal-majstor (jučer je izjavila da građani BiH i dalje nemaju vakcine “zbog straha od afere respiratori”) sklona je zapošljavanju rodbine i političkih veza.

Šefica diplomatije ranije je zaposlila sina Alija – gdje druge nego u diplomatiji.

Sin ministrice bio je uposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH. Na osnovu sporazuma OSA-e i MVP BiH uhljebljen je u Ambasadi BiH u Kataru na obavještanim poslovima.

Također, saznajemo da je ministrica svojim vezama isposlovala kandidaturu kćerka Semire Turković. Ona je članica Ureda za borbu protiv terorizma pri Ujedinjenim narodima (UNOCT) u New Yorku.

Izvor:inforadar.ba

AutorAlmedin ŠIŠIĆ -25/02/2021

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)