Sarajevske Toplane od sutra zagrijavaju stanove

S obzirom na to da je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 stepeni, Toplane Sarajevo od sutra počinju sa grijanjem stanova iako grijna sezona još nije počela.

Prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, KJKP Toplane-Sarajevo od četvrtka, 23. septembra 2021. godine, početi sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

S obzirom na odredbe iz Uredbe o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature zraka.

Podsjećamo vas da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravitelja zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti upraviteljima, navedeno je u saopćenju Toplana.

Pročitajte više: Cijene svakodnevno skaču: Ljudi umiru, a oni podižu cijene”

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti