Sarajevo: Poznat identitet ubijenog u pucnjavi na Pofalićima

Zločin

Sarajevo: Poznat identitet ubijenog u pucnjavi na Pofalićima
Foto: Klix.ba

U pucnjavi koja se danas desila u Sarajevo ubijen je Kenin Lukač, nezvanično saznaje Klix.ba. Lukač je dobar prijatelj Mehmeda Ramića, koji je također nedavno ubijen u Sarajevu.

Ubistvo se desilo u ulici Ruđera Boškovića. Na licu mjesta su snažne policijske snage a pristižu i prijatelji ubijenog. Kako saznajemo, počinilac je bijegu.

Podsjetimo da je policija Kantona Sarajevo oko 16.50 sati obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja na području općine Novo Sarajevo, te su izlaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli jedno beživotno tijelo, za koje se vrši provjera identiteta.

Prve informacije ukazuju da je izvršeno krivično djelo "Ubistvo" od strane nepoznatog izvršioca, rečeno je za Klix.ba iz MUP-a KS.

O navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem. Više informacija će biti poznato nakon što uviđaj bude završen, a policija poduzima intenzivne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

Pročitajte više: Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca: Ko laže, kum ili mladoženja

Pratite nas na Facebook akter.ba -Sarajevo: Poznat identitet ubijenog u pucnjavi na Pofalićima

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori