Sarajevo: od danas zatvoreni ugostiteljski objekti, na ulicama skoro da i nema prolaznika

Ugostiteljski objekti u Kantonu Sarajevo su zatvoreni. Biće zatvoreni od danas i neće raditi narednih 14 dana zbog loše epidemiološke situacije. Vlada je obećala isplatiti naknadu onima koji su oštećeni ovakvom odlukom.

Sarajevo u određenim dijelovima dana, već duži period izgleda sablasno pusto s obzirom na to da se na građane stalno apeluje da smanje sve bespotrebne kontakte. I danas su ulice Sarajeva gotovo prazne. Nekada su vikendom sarajevske ulice vrvile od prolaznika, a danas je to potpuno drugačija slika. Zabrana rada ugostiteljskih objekata je uveliko pridonijela tome.

Foto: bljesak.info

Mnogi ugostiteljski objekti su se odlučili na dostavu ili isključivo šaltersku prodaju hrane i piće.

Ovu odluku je Vlada KS donijela usljed pogoršane epidemiološke situacije u kantonu. U posljednja 24 sata je 822 novozaraženih koronavirusom.

Broj testiranja je značajno povećan pa je tako jučer analizirano više od 2.000 uzoraka. Iz Opće bolnice i KCUS-a kažu da su kapaciteti popunjeni.

Osim zatvaranja ugostiteljskih objekata, vlast je produžila i period zabrane kretanja, od 21 sat do pet ujutru kako bi što više smanjili kontakte među ljudima.

Pročitaj više: Kanton Sarajevo ide u zatvaranje ugostiteljskih objekata, produžava se i policijski sat

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori