Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru

Sarajevo Film Festival: Plakat filma Danisa Tanovića
Plakat filma Danisa Tanovića "Deset u pola" FOTO: SFF

OD 13. DO 20. AVGUSTA

Projekcije u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar su svaku večer u 21.30 sati

I ove godine Sarajevo Film Festival dolazi u Mostar! U Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar, Mostarci i njihovi gosti i ove godine će imati priliku uživati u najboljim filmovima 27. Sarajevo Film Festivala.

Festival i u Mostaru počinje svjetskom premijerom filma “Deset u pola” Danisa Tanovića. Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari, kaže Tanović, a to je odgovor na pitanje: “Gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu?”.

U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović, mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković, a glume i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.

Projekcije u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar su svaku večer u 21.30 sati. Ulaznice su u prodaji online putem www.sff.ba, a od 9. avgusta se mogu kupiti na pultu Cineplexx Plaze Mostar svakim danom od 14 do 22 sata.

Ovo je druga godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju i u Mostaru. Datumi održavanja su isti – od 13. do 20. avgusta.

Uz projekcije filmova, planiran je i popratni program u jedinom Ljetnom kinu Mostara.

Nakon Mostara, Sarajevo Film Festival putuje i u Jajce. Na Tvrđavi Jajce od 25. do 28. avgusta bit će prikazan izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala. U Muzeju AVNOJ-a će biti projekcije filmova za djecu. Projekt u Jajcu se realizuje uz podršku Fondacije za kinematografiju, a posebno su ga podržali Vlada Srednjobosanskog kantona, Općina Jajce i JU Agencija Jajce.

Izvor: avaz.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti