Program Proljetnog izdanja Sarajevo Film Festivala

Od 9. do 17. aprila publici u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori, prikazat će filmove koje su izabrali selektori četiri partnerska festivala.

Proljetno izdanje SFF-a
Foto: business-magazine.ba - SFF

Publika će imati priliku gledati najnovija filmska ostvarenja sa posljednjih izdanja filmskih festivala u Cannesu, Berlinu i Veneciji te dva remasterizovana jugoslavenska klasika

Od 9. do 17. aprila publici u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori, prikazat će filmove koje su izabrali selektori četiri partnerska festivala.

Prijavom na ondemand.kinomeetingpoint.ba publika će imati priliku gledati najnovija filmska ostvarenja sa posljednjih izdanja filmskih festivala u Cannesu, Berlinu i Veneciji te dva remasterizovana jugoslavenska klasika.

Prvi zajednički regionalni online filmski festival, koji je udružio četiri filmska festivala iz četiri zemlje: Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma iz Beograda (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora), publici nudi novi doživljaj festivalskog iskustva.

Uz filmove kao bonus sadržaj biće dostupni i intervjui sa nekim od autora filmova.

U programu festivala su nagrađivani filmovi, od kojih su neki bili u programima filmskih festivala u Cannesu, Veneciji, Sarajevu i Berlinu, održanih online ili u izmijenjenoj formi uslijed pandemije, kao i dva jugoslavenska klasika. 

Foto: SFF.ba

Klasici jugoslavenskog filma Puriša Đorđević i Srđan Karanović u ekskluzivnim jednosatnim intervjuima govore o životu i radu, s naglaskom na svojim filmovima "Pavle Pavlović" i "Miris poljskog cveća", koji će biti prikazani na Proljetnom izdanju Sarajevo Film Festivala.

Ulaznice/kodovi za gledanje filmova su u prodaji, a kako su naveli organizatori cijena pojedinačnog koda za gledanje filma je osam konvertibilnih maraka (KM).

Cijena paketa za svih devet filmova u programu je 50 KM. U paket ulazi pet igranih filmova: “Krvne veze”, “Mladi kitolovac”, “Novi poredak”, “Sluge režima”, “Smrt filma, a i mog oca”; dva dokumentarna: “Jedna od nas” i “Mala djevojčica” i dva jugoslavenska klasika: “Pavle Pavlović” i “Miris poljskog cveća”.

Nakon kupovine, odnosno na datum koji je naznačen na svakom filmu, film će biti dostupan za gledanje. Nakon što gledaoci započnu gledanje prvi put, imaju 48 sati da odgledaju film. Film je moguće stopirati, gledati od početka ili nastaviti gledanje od trenutka na kojem se film zaustavio, istakli su iz Sarajevo Film Festivala.

Dobrodošli na Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori