Ronaldo u problemu: Bivši model ponovo traži odštetu za seksualni napad

Kathyrn Mayorga podnijela tužbu

0_Juventus-FC-v-Olympique-Lyonnais-UEFA-Champions-League
Foto: Irish Mirror

Bivši model, koji je optužio fudbalsku zvijezdu Cristiana Ronalda za seksualni napad, sada traži više od 96 miliona dolara odštete. Amerikanka Kathryn Mayorga fudbalskog igrača optužila je za silovanje još prije tri godine. Ronaldo je cijelu situaciju negirao.

37-godišnja manekenka traži 3 miliona dolara za „bol i patnju“, dodatnih 30 miliona za buduće „bolove i patnju“ i za kraj još 30 miliona za kaznenu odštetu od igrača Juventusa. Žena je optužila Ronalda da ju je napao u hotelskoj sobi u Las Vegasu 2009. godine, nakon njihovog susreta u noćnom klubu.

Čvrsto poričem optužbe protiv mene. Silovanje j egnusan zločin koji se protivi svemu što jesam i u šta vjerujem - 2018. godine je izjavio Ronaldo.

Krivična prijava protiv igrača nije podignuta jer tužioci nisu mogli dokazati Mayorgine tvrdnje na sudu. Međutim, ona nastavlja sa tužbom. Njen pravni tim ima spisak svjedoka koji će potvrditi priču, uključujući i bivšu zvijezdu Velikog brata Jasmine Lennard. Jasmine tvrdi da je s Ronaldom izlazila 2008. godine.

https://twitter.com/instablog9ja/status/1387676482093428737

2010. godine, Mayorga je prigvatila vansudski dogovor s Ronaldom u iznosu od 463,000 dolara. Međutim, prije tri godine, bivša manekenka je tvrdila da je bila „mentalno onesposobljena“ kada se nagodba desila.Optuženi, Cristiano Ronaldo, navodno zahtijeva 56 miliona funti odštete zbog „boli i patnje“. Njegov tužilac zatražio je ovu cifru nakon višegodišnjeg negiranja seksualnog čina, te dovođenja Ronalda u nezgodan položaj.

2018. godine Mayorga je pono zatražila da se slučaj sasluša. Tužitelji su rekli da policija Las Vegasa nije mogla provesti odgovarajuću istragu u vrijeme navodnog seksualnog napada. Mayorga je tada odbila reći ko ju je napao i gdje se incident dogodio. Zbog toga, policajci nisu uspjeli pronaći forenzičke dokaze, niti video zapis koji prikazuje Ronalda i Mayorgu zajedno.

Zbog čitavog toka istrage, male su šanse da će i ova tužba proći na sudu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)