Reprezentacija Belizea u panici: Umalo kidnapovani

Reprezentacija Belizea jučer, 22.03.2021. godine, umalo je bila kidnapovana. Na Haitima zaustavila ih je naoružana banda na motociklima. Fudbalski savez države Belize izrazio je ogromno nezadovoljstvo.

Kako piše Reuters, incident se dogodio nakon što je reprezentacija stigla na Haite gdje se treba igrati utakmica za kvalifikaciju za Svjetsko prvenstvno 2022. godine.

U službenoj izjavi su naveli: Uprkos policijskoj pratnji od četiri čovjeka, autobus je zaustavila grupa pobunjenika s puškama, a policijska pratnja je bila prisiljena pregovarati s njima kako bi timski autobus nastavio put do hotela. Drago nam je da su naši igrači, iako su potreseni užasnim iskustvom, sada sigurni u svom hotelu.

Na oficijelnoj Facebook stranici fudbalskog saveza ove države objavili su fotografiju ove nesretne situacije. Na fotografiji se vide članovi bande s maskama i oružjem. Kapiten ekipe Deon McCauley izjavio je da u svom životu nije osjetio veći strah.

Čelnici saveza odmah su kontaktirali FIFA-u i CONCACAF. Nadaju se da će se ubuduće pobrinuti da dobiju veću i bolju sigurnost igrača.

Reprezentacija Belizea se do sada nikada nije našla na Svjetskog prvenstvu. To je Haiti ekipi pošlo za rukom samo jednom, davne 1974. godine. Meč između ove dvije ekipe nije otkazan i održat će se u četvrtak, 25.03.2021. godine, u 22:00h.

Snimku pogledajte ovdje!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori