Messi pred kraj sezone: Da li ostaje ili traga za novim izazovima?

Kapiten Barcelone i najveća zvijezda tima Lionel Messi nalazi se na velikoj raskrsnici. Da li će ostati ili otići i naći novi izazov? Po svemu sudeći njegova odluka bit će poznata tek po završetku sezone.

Povratkom Laporte na mjesto predsjednika kluba očigledno su se promijenile mnoge stvari. Messi više nije toliko odlučan da ide, kao što je bio mjesecima prije izbora. Djelovalo je kao gotova stvar da bi od naredne sezone mogao da nosi dres Paris Saint-Germaina ili Manchester Citya. Međutim, sada ostanak razmatra kao legitimnu opciju.

Također, još nije sigurno da li je bliži ostanku ili odlasku. Kako prenosi ESPN Argentinac odlukua neće ugledati svjetlost dana do pred kraj sezone. Na ovakav potez Messi se odlučio vrlo vjerovatno da vidi kakve će poslove da odradi novi predsjednik na transfer pijaci. Makar na tržištu slobodnih agenata. Za sada se pominje Georginio Wijnaldum kao gotova stvar, a posebno se prate pregovori sa Davidom Alabom i Sergio Agüerom. Ako bi Laporta uspio da obezbjedi sva tri potpisa, onda bi se vjerovatno i Messi lakše odlučio da ostane.

Ono što je definitivno vidljivo je da je Messi mnogo zadovoljniji nego na početku sezone. Na kraju krajeva,  vidi se i po odigranim mečevima, budući da je na poslednjih 10 utakmica postigao 12 golova, a Barcelona je i dalje u konkurenciji za oba domaća trofeja.

Izvor: sportklub.rs, piše Vladimir Vesić

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori