Recept: Piletina sa tjesteninom u sosu (VIDEO)

Recept

Piletina sa tjesteninom u sosu
Foto: akter.ba

Ne želite da provedete mnogo vremena u kuhinji, a morate imati ručak za svoju porodicu. Idealno rješenje je odlazak u restoran, ali znate da vam treba novaca za to. Međutim, mi imamo prijedlog za vas, brzo, jednostavno i ekonomično.

Pileća pasta: Jednostavano i ukusno jelo.

Sastojci:

Pileći fele 2 kom

So

Biber

Kašikica vegete

Kašikica Crvene paprike

Bijeli luk u prahu

Glavica crvenog luka

Komadić putera

Maslinovo ulje

Jedna šaka smrznutog ili svježeg zelja

Peršun

Origano

Malo ribanog sira

Sok od pola limuna

Pakovanje špageta

Vrhnje za kuhanje 200 ml

Priprema:

Špagete skuhati na uobičajan način i ostaviti ih sa strane dok pripremimo pileće meso.

Prerezati pileći file po pola, da bi dobili tanje komade. Meso posoliti, pobiberiti, posuti vegetom, crvenom paprikom, origanom, bijelim lukom (u prahu) i na kraju preliti sa dvije kašike maslinovog ulja.

Začine rukom utrljati u meso s obje strane. Na maslinovom ulju u zagrijanoj tavi pržiti meso po 2-3 min sa svake strane.

Meso izvaditi u poseban tanjir, a u istoj tavi na istom ulju dodati komad putera, te izdinstati glavicu sitno sjeckanog crvenom luka. Dinstati minutu- dvije, te dodati jednu kašikicu crvene paprike, pola kašikice vegete, malo soli, bijelog luka u prahu bibera, malo peršuna (može i svježi, zamrznuti ili sušeni) origana.

Sve to promješati, te dodati 200 ml vrhnja za kuhanje. Pustiti da prokuha i dodati zelje. Dok se jos sos krčka, meso koje smo predhodno izvadili, vratimo u ovaj sos.

Pustimo da se krčka 2-3 min, dodamo naribani žuti sir i pospemo peršun po vrhu.. U tanjir izvaditi tople špagete, preliti ih sosom koji smo napravili i na njih servirati komade pilećeg filea.

Prijatno! VIDEO

Pročitajte više: Recept: Slane pogačice bez glutena

Pratite nas sa više recepata na Facebook Miris Kuhinje – Recept: Piletina sa tjesteninom u sosu

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti