I sin Brucea Leea stradao prilikom snimanja

Nesreće na setu

Slučaj glumca Aleca Baldwina podsjetio na druge nesreće na filmskim setovima

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alec Baldwin pucao iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu. To nije prvi put da se u svijetu filma dešavaju takve nesreće.

Brandon Lee, sin legendarnog glumca i majstora borilačkih vještina Bruce Lee-a, stradao je snimajući film Vrana kada su se u pištolju koji je trebao biti prazan našli pravi meci. Službena istraga je utvrdila da je njegova smrt bila nesrećan slučaj i posljedica nepravilne provjere oružja.

Upravo je “Vrana” trebalo da bude velika prekretnica njegove karijere, nakon “Showdown” i “Malog Tokija”, jer je htio da snimi film po kom će ostati zapamćen dobar glumac, a ne kao sin legende.

Zanimljivo je da su se od samog početka na setu dešavale različite nezgode. Stolar koji je radio na scenografiji zadobio je teške opekotine nakon što je jedna od dizalica udarila u dalekovod, nezadovoljni član produkcije automobilom se zabio u studijski prostor gdje se odvijalo snimanje, a snažna oluja koja je zahvatila Sjevernu Karolinu uništila je spoljni dio seta. Sve je kuliminiralo nesrećom u kojoj je život izgubio mladi glumac.

I mladi australski glumac Johann Ofner poginuo je tokom snimanja hip hop glazbenog videa u baru u Brisbaneu. Mladi glumac upucan je u prsa, a u pištolju za snimanje su umjesto lažnih bili pravi meci.

Pročitaj više: Najbolji filmovi 21. stoljeća

Pratite nas na Facebook akter.ba -I sin Brucea Leea stradao prilikom snimanja

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)