Ne želite da provedete mnogo vremena u kuhinji, a morate imati ručak za svoju porodicu. Idealno rješenje je odlazak u restoran, ali znate da vam treba novaca za to. Međutim, mi imamo prijedlog za vas, brzo, jednostavno i ekonomično.
Pileća pasta: Jednostavano i ukusno jelo.
Sastojci:
Pileći fele 2 kom
So
Biber
Kašikica vegete
Kašikica Crvene paprike
Bijeli luk u prahu
Glavica crvenog luka
Komadić putera
Maslinovo ulje
Jedna šaka smrznutog ili svježeg zelja
Peršun
Origano
Malo ribanog sira
Sok od pola limuna
Pakovanje špageta
Vrhnje za kuhanje 200 ml
Priprema:
Špagete skuhati na uobičajan način i ostaviti ih sa strane dok pripremimo pileće meso.
Prerezati pileći file po pola, da bi dobili tanje komade. Meso posoliti, pobiberiti, posuti vegetom, crvenom paprikom, origanom, bijelim lukom (u prahu) i na kraju preliti sa dvije kašike maslinovog ulja.
Začine rukom utrljati u meso s obje strane. Na maslinovom ulju u zagrijanoj tavi pržiti meso po 2-3 min sa svake strane.
Meso izvaditi u poseban tanjir, a u istoj tavi na istom ulju dodati komad putera, te izdinstati glavicu sitno sjeckanog crvenom luka. Dinstati minutu- dvije, te dodati jednu kašikicu crvene paprike, pola kašikice vegete, malo soli, bijelog luka u prahu bibera, malo peršuna (može i svježi, zamrznuti ili sušeni) origana.
Sve to promješati, te dodati 200 ml vrhnja za kuhanje. Pustiti da prokuha i dodati zelje. Dok se jos sos krčka, meso koje smo predhodno izvadili, vratimo u ovaj sos.
Pustimo da se krčka 2-3 min, dodamo naribani žuti sir i pospemo peršun po vrhu.. U tanjir izvaditi tople špagete, preliti ih sosom koji smo napravili i na njih servirati komade pilećeg filea.
Prijatno! VIDEO
Pročitajte više: Recept: Slane pogačice bez glutena
Pratite nas sa više recepata na Facebook Miris Kuhinje - Recept: Piletina sa tjesteninom u sosu