Protest studenata Udruženja “Studentskog centra” ispred Vlade KS: U 21. vijeku mi se borimo za hranu

Mi nismo platili krompir, mi smo platili svu hranu koja piše u meniju, kazao je Kenan Velagić iz Udruženja studenata "Studentskog centra"

Članovi Udruženja studenata "Studentskog centra" okupili su se danas u 9:30 sati ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše situacije u studentskim domovima, kao i zbog lošeg načina ophođenja nadležnih prema ovoj populaciji.

Studenti ističu da je nemaran odnos nadležnih godinama unazad doveo studente do ruba u kojem ostaju bez hrane.

Zbog neisplaćivanja novca dobavljačima Javne ustanove "Studentski centar" menza polako ostaje bez hrane, a studenti uredno kupuju svoje bonove koje ne mogu iskoristiti.

- Danas, kao što smo najavili, tražimo svoja prava. Nažalost, u 21. vijeku mi se borimo za hranu. Znači, vraćamo se stoljećima unazad. Dobili smo nešto od Kantona. To nešto je, kako oni kažu, enormna količina krompira. Mi nismo platili krompir, mi smo platili svu hranu koja piše u meniju. I Vi nas pokušavate utješiti tim krompirom. Ne možete popraviti nešto što ste uradili, 45 dana što ste radili, a to je vaše prepucavanje s bivšim direktorom, da li je on direktor ili nije. Nama to nije bitno, nama treba potpisnik, da potpiše nabavke, isplatu, kako nam ne bi obustavili hranu... Mi imamo zaliha hrane još za par dana. Nećemo da živimo na tome da mi redovno plaćamo, a da ovisimo o nekim donacijama od danas do sutra. Ono što smo platili treba da dobijemo - kazao je Kenan Velagić iz Udruženja studenata "Studentskog centra".

Zbog ovoga su proteste planirali u prošlu subotu, ali su zbog epidemiološke situacije otkazani.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori