Ovo je novi GMC terenac Hummer iz 2024. godine

SUV GMC Hummer EV iz 2024. godine debitovao je u subotu tokom NCAA Final Four utakmice u reklami u kojoj je učestvovala košarkaška legenda LeBron James.

Sljedeći model u potpuno električnom portfelju ovog oživljenog brenda, novo komunalno vozilo odjeveno je u kutijasti stil koji je gotovo identičan Hummeru koji je prvi put probio poklopac prošle godine.

Baš poput tog kamiona, i SUV Hummer EV trebao bi ponuditi neke off-road mogućnosti kojima dominira staza.

Za početak, ima nešto što se zove CrabWalk, što omogućava prednjim i zadnjim točkovima da vode u istom smjeru pri malim brzinama radi veće upravljivosti.

Ovo komunalno vozilo takođe ima režim ekstrakcije, koji bi trebao podići ovjes za nekoliko centimetara kako bi pružio poboljšani razmak od tla.

Sa znatno kraćim međuosovinskim rastojanjem od Hummer EV kamioneta, ovaj SUV bi trebao pružiti još bolje terenske performanse zahvaljujući manjoj veličini i poboljšanim uglovima odlaska i prekida.

I radijus okretanja je manji, zaokružujući se na 35,4 metra kada je opremljen upravljačem na sva četiri točka, ili oko 3 metra manje od Honde Accord. Ova otmjena funkcija bit će standardna za modele 2X, 3X i Edition 1.

Uljepšavanje svog već buč stila vanjska je rezervna guma.

Standardni beskrajni krov sa uklonjivim nebeskim pločama trebao bi propustiti puno svjetla u kvadratnoj unutrašnjosti vozila koja nudi sjedećih mjesta za pet osoba.

Uprkos hrapavom izgledu, novi Hummer EV SUV je potpuno električan, motiviran GM-ovim Utlium Drive Systemom. Ispod tog visokog tijela nalazi se baterija od 20 modula koja obećava procijenjeni domet vožnje od najmanje 300 milja kada vozilo nije opremljeno dostupnim Extreme Off-Road paketom.

Uz malo električnih motora, Hummer spakuje do 830 konjskih snaga. Obrtni moment mjeri oko 11.500 funti stope, ali ova brojka obmanjuje jer se zapravo radi o okretnom momentu kotača, a ne o obrtnom momentu pogonskog sklopa.

Dajte mu dobar udarac, a SUV GMC Hummer EV iz 2024. godine trebao bi moći raketirati s mjesta do brzine od 60 km / h za flotu 3,5 sekunde.

Broj najveće brzine još nije podijeljen, ali uskoro će biti objavljeno mnogo više informacija o ovom potpuno električnom SUV-u.

Kao i kod novog Hummer kamiona, i ovaj SUV će se lansirati sa Edition 1 posebnim modelom. Sadrži 22-inčne kotače, pomoćne stepenice i podne obloge kako bi zadržali blato i nagomilane vode kada niste na putu.

Uključen je i GM-ov revolucionarni Super Cruise, koji omogućava vožnju bez ruku na nekih 200.000 milja podržane ceste, plus čak je sposoban za automatsku promjenu trake.

Vozačima koji se ozbiljno žele zaprljati, Extreme Off-Road Pack dodaje 18-inčne felne okružene 35-inčnim gumama za blatnjavi teren.

Dobijate i oklopne dijelove podvozja, klizače kamena, prednji elektronski ormarić za diferencijal i virtualne stražnje ormariće, HD kuglične osovine, pa čak i UltraVision kamere, uključujući neke ispod karoserije za vidljivost od gotovo 360 stepeni kada ste na stazi.

Proizvodnja Hummera SUV-a trebala bi započeti početkom 2023. godine, a vozilo će se prodavati za 2024. modelnu godinu.

Što se tiče cijena, bilo bi bolje da sjednete, jer uključujući i odredišne ​​naknade, otmjeni Edition 1 model kreće se od 105.595 USD.

Dohvatite primjer s Extreme Off-Road paketom i ta cijena nabrijana je na 110.595 dolara. Dajući vam način da potrošite još više novca, skoro 200 dodataka trebalo bi biti dostupno pri lansiranju.

Možete saznati više o ovom vozilu, pa čak i rezervisati jedno odmah, tako što ćete posjetiti GMC-ovu web stranicu.

PROČITAJ VIŠE: Najjeftiniji električni automobil spreman za pohod na Evropu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)