Preminuo ratni zločinac Radoslav Brđanin

Osuđen na 30 godina

Brđanin je osuđen na 30 godina u Haškom tribunalu, a nakon 23 godine provedene u zatvoru stigao je u Banju Luku zbog teškog zdravstvenog stanja

Preminuo je ratni zločinac Radoslav Brđanin. 

Brđanin je osuđen na 30 godina u Haškom tribunalu, a nakon 23 godine provedene u zatvoru stigao je u Banju Luku zbog teškog zdravstvenog stanja. Prilikom donošenja odluke u obzir je uzeto ozbiljno pogoršanje zdravstvenog stanja Brđanina i zahtjev za njegovo hitno oslobađanje. 

Kako je ranije rekao generalni direktora UKC RS-a prof. dr Vlado Đajić, pacijent Radoslav Brđanin u Banjaluku je stigao životno ugrožen i smješten u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-RS-a, gdje je dobijao adekvatnu terapiju.

– Ljekarski konzilijum u sastavu internista, gastroenterolog, abdominalni hirurg, onkolog, radiolog po izvršenom pregledu i detaljnoj evaluaciji zdravstvenog stanja Radoslava Brđanina utvrdio je da su kod pacijenta prisutni klinički i laboratorijski pokazatelji istovremenog progresivnog slabljenja funkcije više vitalnih organa i organskih sistema (pluća, jetre i bubrega) – navodeno je ranije u saopštenju UKC RS.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori