Preminule Splićanke: Majka i kćerka napustile ovaj svijet u razmaku od sat vremena

Tragedija

Tragedija koja se desila u Torontu prije nekoliko dana, a ima poveznicu sa  Splitom,  gdje su u vrlo kratkom razmaku, po neslužbenoj informaciji od sat vremena, preminule kći i majka, hrvatskog porijekla.

Kćerka je Sara Kun, rođena prije 36 godina u Splitu, advokatica u Torontu, dok je majka 66-godišnja Loredana Kun, također rođena Splićanka. Loredana Kun je rođena Beroš i bila je sestra preminulog, bivšeg splitskog gradonačelnika Slobodana Beroša, prenosi Slobodna Dalmacija.

U cijeloj ovoj tužnoj priči valja napomenuti da se tragedija u porodici Beroš-Kun dogodila godinu dana nakon smrti Slobodana Beroša, koji je preminuo 11. oktobra prošle godine.

U prvom trenutku je informacija, koja je došla do medija “govorila” kako su majka i kći preminule, odnosno poginule u dvije odvojene nesreće, ali priča je sasvim drugačija.

A što se zaista dogodilo, Slobodna Dalmacija je saznala iz priče s jednim od članova porodice, koji živi u Hrvatskoj.

Naime, Sara Kun, koja bila udana za Eugenea i koja je imala kćerku Sophie Isabell, radila je kao advokatica u Torontu i nedavno je postala partner u jednoj advokatskoj firmi. Nikada nije bila bolesna, barem što je ona znala, bila je mlada, školovana i cijeli život je bio pred njome. Rekli bi da je ostvarila “kanadski san”.

Ali, prije nekoliko dana je nesretna sudbina “umiješala” svoje prste u Sarin život i Sara, zdrava mlada žena je, u Torontu doživjela srčani udar. Prema informacijama koje dolaze od člana porodice koji živi u Hrvatskoj, istog trenutka su pozvana kola hitne pomoći, ali do njihovog dolaska Sara je preminula. Pokušana je reanimacija, međutim Sara je nažalost izgubila bitku za svoj život.

Da jedna tragedija često vuče i drugu za sobom, nažalost pokazalo s vrlo brzo. Naime, saznavši neposredno nakon Sarine smrti, da joj je kći preminula, uslijed grozne vijesti, na drugom kraju Toronta preminula je i njena majka Loredana.

Kako se saznaje, Loredana Kun je u Kanadu odselila sa svojom kćerkom u 90-tim godinama prošlog stoljeća, a u Splitu je bila poznata kao tekstopisac, koja je pisala stihove pjesama za hrvatske pjevače, među kojima i za Josipu Lisac.

Pročitajte više: Šta se dogodilo na KCUS-u: Zašto je mlada Sarajka Nizama Čamo preminula?

Pratite nas na Facebook akter.ba -Preminule Splićanke: Majka i kćerka napustile ovaj svijet u razmaku od sat vremena

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti