Prema stručnjakinji ovo je hrana koja osigurava bolji san i odmor tokom noći

Hrana koja osugurava bolji san

Stručnjakinja za spavanje otkrila je tajnu dobrog sna – a vi samo trebate otići do svoje činije za voće.

Ako se trudite da se dobro odmorite preko noći, Zoe ima nekoliko savjeta o tome šta možete uključiti u svoju prehranu kako biste poboljšali kvalitet svog sna.

“Jedenje kivija je dobro za san”, rekla je ona u videu na TikToku.

“Kivi posjeduje brojne količine vitamina i minerala i to zapravo može pomoći da poboljšate kvalitetu vašeg sna.”

Takođe je citirala studiju koja pokazuje da ljudi koji jedu dva kivija dnevno imaju bolji kvalitet sna. I nije samo kivi ono što može pomoći vašim navikama prije spavanja – mogu i trešnje!

„Otkriveno je da kisele trešnje imaju natprosječnu koncentraciju melatonina i potreban nam je melatonin da bismo lako zaspali i zaspali. Također sadrže antioksidante, čiji efekti mogu biti korisni za vaš san“, objasnila je Zoe.

Ako niste ljubitelj voća, orašasti plodovi mogu imati sličan učinak. Orašasti plodovi poput badema i oraha smatraju se dobrima za san jer često sadrže melatonin i minerale poput magnezija i cinka koji će vam pomoći da bolje spavate, rekla je Zoe.

Ali ako imate problema sa spavanjem, izbjegavajte alkohol po svaku cijenu. Kada je neko komentarisao objavu da im “alkohol pomaže” da spavaju, Zoe je odgovorila: “Alkohol potiskuje vaš REM san i imaće povratni efekat koji utiče na kvalitet vašeg sna u cjelini.”

IZVOR: TUZLANSKI.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori