Divne vijesti iz Turske: Mlada Sarajka Nermina Gazibara nema tumor!

Našoj Nermini Gazibara su ljekari nakon detaljnih pretraga u Turskoj saopštili da ona nema tumor, kako je ranije dijagnosticirano u našoj zemlji i da joj nije potrebna operacija, naveli su iz organizacije Pomozi.ba.

Humanitarno udruženje Pomozi.ba prije mjesec dana je organizovalo akciju za liječenje mlade Sarajke, Nermine Gazibare, kojoj je tada bilo potrebno 28.000 KM kako bi otišla na operaciju u Tursku.

Nermini je u našoj zemlji dijagnosticiran tumor, a sa bolešću se borila od svoje 17. godina. 

Nakon odlaska u Tursku, Nermina je saznala najbolje moguće vijesti. Naime, tamošnji ljekari su konstatovali da Nermina nema tumor, ali da njeno stanje zahtjeva praćenje.

- Našoj Nermini Gazibara su ljekari nakon detaljnih pretraga u Turskoj saopštili da ona nema tumor, kako je ranije dijagnosticirano u našoj zemlji i da joj nije potrebna operacija, ali da njeno stanje zahtijeva redovne kontrole i praćenje.

Za potrebe njenog odlaska u Tursku i pretrage uplatili smo 7.842,84 KM (4.009,98 EUR), dok smo na njen račun uplatili iznos od 19.538,78 KM (9.990,02 EUR) u svrhu regulisanja troškova daljnjeg liječenja i odlaska na redovne kontrolne preglede u Tursku.

Preostali iznos novca prikupljen apelom za Nerminu bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja naših drugih oboljelih sugrađana kojih je nažalost, svakim danom sve više, saopćeno je iz Humanitarnog udruženja Pomozi.ba.

Pročitajte više: Nermina Gazibara

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)