Postavljeni bilbordi s portretima boraca uz poruku “I ja sam branio BiH”

ŠIROM BIH

Foto: FENA

Postavljeni bilbordi s portretima boraca uz poruku "I ja sam branio BiH"

Sa svakim borcem urađen je i video intervju koji nas obavezuje na sjećanje i podsjeća nas na odgovor "Zašto smo se borili", kazali su iz Fonda memorijala

Projekat foto i video okumentovanja pripadnika Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine je realizovan, a u okviru manifestacije "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2022“.

Fotograf Velija Hasanbegović je uradio seriju portreta u crno bijeloj tehnici. U objektivu aparata učesnici svjedoče svojim životnim biografijama zašto su stali u odbranu svoje domovine. Na fotografijama je istaknuto "I ja sam branio BiH".

- Sa svakim borcem urađen je i video intervju koji nas obavezuje na sjećanje i podsjeća nas na odgovor "Zašto smo se borili". Serija portreta postavljena je na bilborde u 21 gradu širom Bosne i Hercegovine - kazali su iz Fonda memorijala.

Kako poručuju, među nama žive heroji, oni koji su žrtvovali sebe za naš opstanak, za slobodu, ponos, čast, za domovinu.

- BiH branile su i majke ispraćajući sinove, supruge ispraćajući muževe, sestre braću, djeca odvajajući se od svojih očeva, i svi su oni zajedno podnosili žrtvu za svoju zemlju. Ipak, najveća zasluga našeg opstanka pripada naizgled neprimjetnim herojima, borcima i borkinjama, onim najboljim među nama, koji su svoje živote dali u službu najčasnije borbe Armije i MUP-a Republike BiH - navode iz Fonda memorijala.

Izvor: Dnevni avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori