Pojavio se snimak pretučenog NBA košarkaša

Brown dobio žestoke batine

NBA kosarkas
Foto: Screenshot

Na Twitteru se pojavio snimak pretučenog NBA košarkaša. Igrač Houston Rocketsa, Sterling Brown, brutalno je pretučen prije nekoliko dana u Miamiju.

Brown se zabavljao sa ostatkom ekipe u jednom striptiz klubu. Stvari su krenule loše i 26-godišnji košarkaš je dobio ozbiljne batine nakon zabave. Košarkaš Rocketsa napadnut je 19. aprila nakon što je po izlasku iz kluba ušao u pogrešan automobil. Osobe koje su bile unutra fizički su nasrnule na njega, a jedan od njih ga je navodno udario i flašom u glavu.

Novinar Fox Newsa Andy Slater objavio je snimak na kojem se vidi Brown neposredno nakon sukoba, a s njim u društvu je saigrač Kevin Porter Jr.

Snimak jasno pokazuje Browna dok potpuno krvav razgovara s policijom. Isto radi i njegov saigrač. Policija je pokrenula unutrašnju istragu zbog rasprave svojih službenika s košarkašima.

Interesantno je svakako da je Brown i 2018. godine imao posla s policijom. Uhapšen je nakon što je na praznom parkingu parkirao automobil na mjestu za osobe s posebnim potrebama. Policajci su upotrijebili silu da privedu NBA košarkaša.

Tom prilikom je morao da legne licem na asfalt, jedan od policajaca mu je stao na članak, a Brown je potom tužio grad Milwaukee tvrdeći da je policija koristila nepotrebnu silu prema njemu.

Odbio je košarkaš nagodbu od 400.000 dolara koju mu je ponudio grad, kasnije je pristao da uzme cifru od 750.000 dolara i da grad javno prizna kršenje njegovih prava.

Brown je ove sezone na prosjecima od 8.2 poena i 4.4 skoka po susretu.

Izvor: sportsport.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori