Pogledajte snimak sa ročišta policajcu Josipu Bariću: Zašto je krvavi džemper Alise Mutap uništen

Od Dženana je izuzeta vreća puna odjeće, a od Alise Mutap samo crne farmerice i kožna jakna. Možda bi tragovi sa tog džempera doveli do počinioca, naveo je tužilac Hasanspahić

Policajac Josip Barić koji se tereti da nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap, a koji je mogao biti krunski dokaz u dokazivanju ubistva mladića Dženana Memića odlukom sutkinje za prethodni postupak Suda BiH Hasije Mašović je pritvoren, a naš portal donosi snimak sa ročišta za pritvor koje je održano 23. aprila ove godine.   

Službena zabilješka

Tokom ročišta tužilac Ćazim Hasanspahić u obrazloženju pritvorskih razloga osvrnuo se na službenu zabilješku koju je sačinio Barić o izuzimanju odjeće Dženana i Alise.

- Radi se o obimnoj istrazi. Proširena je na još šest osoba. Osumnjičeni je propustio da izuzme krvavi džemper Alise Mutap, koji je kasnije iz KCUS-a vraćen njenoj porodici te je uništen. Makazama je izrezan taj krvavi dio – kazao je na ročištu tužilac Hasanspahić.

On je naveo da je Tužilaštvo BiH već pružilo zaštitu za šest svjedoka.

Utjecaj na svjedoke

- Osumnjičeni bi sigurno utjecao na svjedoke ako ostane na slobodi. Zašto je Dženanova kompletna odjeća izuzeta? Čak i čarape, a Alisina nije, to ide na obraz onima koji su do sada vodili istragu. Od Dženana je izuzeta vreća puna odjeće, a od Alise Mutap samo crne farmerice i kožna jakna. Možda bi tragovi sa tog džempera doveli do počinioca. Na kožnoj jakni nije bila dovoljna količina tragova da bi se bilo šta utvrdilo. Zašto je osumnjičeni različito postupao prema Dženanu i Alisi po pitanju izuzimanja odjeće? Svjedoci su to u cijelosti potvrdili i imamo njihove iskaze. Radi se o krivičnim djelima koje su činili kao grupa – naveo je 23. aprila Hasanspahić.

Na ročištu je rečeno da je Barić lošeg imovnog stanja jer ima kredit te da je završio fakultet za sport. On se tereti za organizirani kriminal i pomoć počiniocu poslije učinjenja krivičnog djela i nezakonito posredovanje.

Molio sutkinju

Tužilac se u obrazloženju osvrnuo na službenu zabilješku koju je sačinio Barić o izuzimanju odjeće Dženana i Alise.

Barić je molio sutkinju da ga ne zatvara i da ne može utjecati na svog šefa Hasana Dupovca koji je već u pritvoru.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori