Pogledajte kako je bilo na promociji nove pjesme Dine Merlina

Promocija

Pogledajte kako je bilo na promociji nove pjesme Dine Merlina
Foto: Radio Sarajevo

Dino Merlin danas je predstavio svoje dvije nove pjesme "Krive karte" i "Kako da ti kažem". Dvije nove pjesme su zapravo jedna priča. 

Na zvaničnom YouTube kanalu Dine Merlina objavljene su pjesme "Krive karte" i "Kako da ti kažem".

Sjajan kao i svaki put do sada, sarajevski čarobnjak oduševio je novim numerama. 

Danas je premijerno u studiju BHRT-a predstavljena nova pjesma bh. kantautora kao i video za četvrti singl s predstojećeg 12. albuma, koji bi svjetlo dana trebao ugledati u septembru ove godine. Odabrao je studio BHRT-a kao simboliku, jer su počeci karijere sarajevskog kantautora vezani za taj objekat.

Aranžman za "Krive karte" potpisuje Marko Louis, mix i mastering Dinin dugogodišnji saradnik Mahir Sarihodžić, dok je aranžman za "Kako da ti kažem" radio Baby Dooks.

Scenarij i režiju za video "Krive karte" je radio bh. režiser Edvin Kalić, direktor fotografije je Igor Lazić, dok je kostimografiju radio bh. dizajner Marko Feher.

Merlin je inspiraciju za pjesmu "Krive karte" pronašao u jednom događaju iz vlastitog života, kojim je, kako kaže, srušio most po kojim svakodnevno korača.

Foto: Radio Sarajevo/A.K.

"Ne tako davno sam povrijedio jednu osobu do koje mi je mnogo stalo. Srušio sam jedan most preko kojeg svakog dana prolazim. Neko se rodi samozatajan, mirne naravi, a ja sam malo eksplozivan. Nisam birao taj put, već je on birao mene. Kako sam srušio taj most pojavila se jedna provalija i bio sam potpuno razoren, kao kad padne neka duga teška putujuća tuga koja vas nikada ne napušta. Onda sam zastao i poželio da zamolim tu osobu da mi oprosti", kazao je.

"Na novom albumu bit će novih saradnji, imam interesantnih stvari koje ne mogu da otkrijem. Još uvijek nisam siguran da li će se stvari izbalansirati, da li ću biti sinhroniziran s ukupnošću zbivanja u smislu pandemije i mogućnosti da se svi zajedno otvorimo, da uđemo u jednu kolotečinu koju smo imali prije, da izađemo na velike koncerte", nastavlja.

Foto: Radio Sarajevo/A.K.

Dino je otkrio svoje planove, istakvši da se zaista nada da će se stvoriti uvjeti da na ljeto 2023. godine napravi koncert na Koševu u Sarajevu.

Jedan od partnera spota za pjesmu je BH Telecom.

Pročitajte više: Dino Merlin i Halid Bešlić čestitali Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Pratite nas na Facebook akter.ba - Pogledajte kako je bilo na promociji nove pjesme Dine Merlina

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori