Pogledajte kako izgleda Sarajevo u novogodišnjem ruhu!

Sarajevo

Sarajevo u novogodišnjem ruhu
Foto: Klix.ba

Pubovi u ulici Zelenih beretki ističu se kao najupečatljivije ukrašena lokacija Sarajeva, a na fasadama tamošnjih pubova i kafića osvanuli su veliki plišani medvjedi. Također, u novogodišnjem ruhu zasjala je i Gradska tržnica.

Dok ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine postepeno "obuzima" novogodišnja čarolija na svakom koraku mogu se vidjeti brojni ukrasi koji održavaju duh praznika.

Premda su i Baščaršija, ulice Ferhadija i Titova već zasjale u zimskom ruhu, sve više lokacija ističe svojim novogodišnjim ukrasima.

Ugostiteljski objekti u ulici Zelenih beretki su na poseban način odlučili ukrasiti svoje izloge, a tu je i Gradska tržnica s šarenim ukrasima na ulazu.

Po uzoru na Kafeteriju Gardoš u Beogradu čiji je eksterijer ukrašen medvjedićima privukao znatnu pažnju te zbog koje se u ovom ugostiteljskom objektu zimi traži stolica više i sarajevski pubovi "obukli su svoje novogodišnje ruho".

Foto: Klix.ba

Tesla Pub prepoznatljivu crnu fasadu ukrasio je plišanim medvjedima, a oni se mogu pronaći i preko puta te tako pažnju plišanim igračkama privlači i eksterijer "City Loungea".

Na društvenim mrežama ove lokacije već su "zapale za oko" kako turistima tako i lokalnom stanovništvu te služe kao savršena pozadina za zimske fotografije.

Još jedna lokacija savršena za Instagram fotografije je i Gradska tržnica koja prolaznike svijetlećim ukrasima mami da zastanu i snime se u šarolikom okruženju. (klix.ba)

Foto: Klix.ba

Slični sadržaji: Otvorena je Zimska čarolija na Skenderiji

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori