Počela isplata dvije zaostale plate u GRAS-u

Počela isplata dvije zaostale plate u GRAS-u
Saopćenje, Foto Fena/Ilustracija

Nakon što je odblokiran račun, počela je isplata dvije zaostale plate radnicima GRAS-a.

 - Vlada Kantona Sarajevo do sada je uradila niz koraka za poboljšanje rada ovog preduzeća. Iako smo svjesni činjenice da ovakvo stanje nije dobro ni za koga i da su potrebne hitne i korjenite promjene. U dogovoru s Upravom, radit ćemo na hitnoj reorganizaciji ovog preduzeća. Ne smijemo više dozvoliti da radnici nemaju svoju zarađenu platu, niti da građani ispaštaju radi dugogodišnjih problema koje GRAS ima u svom poslovanju - rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

U periodu od oktobra prošle godine do danas isplaćeno je nešto više od 24 miliona maraka na osnovu više od 1.000 tužbi radnika na ime kolektivnog ugovora iz 2006. godine.

To dodatno otežava normalan rad preduzeća. Međutim i zbog nemogućnost djelovanja Ministarstva, jer je Vlada KS napravila ogromne napore da nađe sredstva. Iskoristila je sve moguće resurse, uzimajući u obzir da je budžet ove godine značajno manji u odnosu na prethodne godine.

 - U narednom periodu ćemo napraviti dugoročna rješenja za Gras i za javni prijevoz s ciljem poboljšanja kvaliteta života građana našeg kantona - dodao je ministar Šteta.

Počela isplata dvije zaostale plate u GRAS-u

Izvor: FENA

Pročitaj više: Radnici GRAS-a stupaju u štrajk glađu!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori