SIPA ponovo na KCUS-u: Izuzima se nova dokumentacija u vezi “malina” respiratora

Aktivnosti su pokrenute nakon pisma ljekara koja su se pojavila u javnosti

SIPA ponovo na KCUS
Foto: dnevniavaz.ba

Kako je za medije potvrdio portparol SIPA-e Luka Miladinović, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su ponovo na KCUS-u.

“Pripadnici SIPA-e postupaju po naredbi Općinskog suda u Sarajevu. Riječ je o nastavku aktivnosti od 8. aprila 2021. godine vršenih na području Kantona Sarajevo”, kazao je Miladinović za N1.

SIPA je do sada dva puta boravila u ovoj medicinskoj ustanovi, ali nije izuzela svu potrebnu poslovnu dokumentaciju.

Aktivnosti su pokrenute nakon pisma ljekara koja su se pojavila u javnosti, a u kojima se govori o katastrofalnom stanju na KCUS-u i navoda da se respiratori „Srebrene maline“ ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata.

Podsjećamo, glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila je da su se 8. aprila na terenu vršile određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi s korištenjem respiratora koje je nabavila “Srebrena malina”.

Podsjetimo, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo Gordana Tadić i Sabina Sarajlija sastale su se i usuglasile su detalje koordiniranog djelovanja tužiteljstava, u radu na predmetima koji se odnose na uporabu respiratora ACM 812A na KCUS Sarajevo, saopćeno iz Tužilaštva BiH.

Pročitaj više: SIPA ponovo u akciji: Potraga za bivšim direktorom Raiffeisen banke u BiH

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori