Planetarna muzička zvijezda Sting u martu će održati koncert u Sarajevu!

Koncert u sarajevu

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda današnjice Sting održat će koncert prvi put u Sarajevu, 19. marta 2022. (subota) u 20 sati u Zetri!

Najveći regionalni nezavisni promoter produkcija “Avalon” dovodi Stinga s “My Songs Tour”, što je, poslije koncerta irske grupe U2 1997. godine, jedini dolazak pop-rock izvođača sa svjetske A-liste u Sarajevo do danas. Ulaznice su, u ograničenom broju, u prodaji od petka 12. novembra od 9 sati preko servisa kupikartu.ba.

Sting u Sarajevo dovodi i svoju kompletnu produkciju, sound, light i video, čime je potpuni užitak na svjetskom nivou na ovom koncertu zagarantovan.

“Posebno smo uzbuđeni pred ovaj muzički spektakl, jer nakon više od stotinu organiziranih koncerata u proteklih 15 godina i to najvećih muzičkih imena današnjice u Skoplju, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sofiji, Bukureštu, dolazak Stinga nam je prvi koncert u Sarajevu!”, ističe Boban Milošeski iz produkcije “Avalon”.

Koncertu će moći prisustvovati svi koji pokažu dokaz o vakcinaciji ili preležanom covidu u posljednjih šest mjeseci. A bit će osigurano i testiranje pred dvoranom. Za sarajevski koncert Stinga publika iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i čitavog regiona, će imati priliku kupiti ulaznice po najnižoj cijeni na cijeloj evropskoj turneji:

  • parter 69 KM
  • fan-pit (samo 1.500 karata) 99 KM
  • tribine 99 KM

Koncert se sastoji

Koncert će trajati dva sata i bit će sastavljen od Stingovih najvećih hitova (Every Breath You Take, Message In A Bottle, Englishman in New York, Fragile, Shape Of My Heart, Desert Rose…). Ali će istovremeno biti i promocija novog albuma “The Bridge”. On izlazi 19. novembra i već je najavljen uspješnim radijskim hit-singlom “Rushing Water”. Kao specijalni gost koncert će otvoriti 45-minutni nastup Joea Sumnera sa svojim bendom.

“Avalon” se bavi promoterstvom od 1993. godine, a posljednjih 15 godina je postao vodeća promoterska kuća na Balkanu. Iza koje su koncerti po najvišim svjetskim tehničkim i sigurnosnim standardima u cijeloj regiji s više od 150 vrhunskih izvođača. Amy Winehouse, Iron Maidena, Bob Dylana pa sve do Santane, Bryana Adamsa, Pink, Billyja Idola i Lennyja Kravitza, Ozzyja Osbourna i Slasha. Kao i bendova ZZ Top, Whitesnake, Green Day, Massive Attack, The Prodigy, Faithless, One Republic, Duran Duran, Simple Minds, Simply Red…

Ono što ovaj koncert čini posebnim je i činjenica da je najavljen samo četiri mjeseca prije njegovog održavanja. A koncerti i turneje ovakvog tipa izvođača se objavljuju i do godinu ranije.

Stoga – budite brzi pri kupovini ulaznica! Stingov dolazak u Sarajevo predstavlja sigurno jednu od najljepših i najpozitivnijih vijesti u Bosni i Hercegovini u oblasti javnog života posljednje dvije decenije. Sstoga ne propustite muzički događaj 21. stoljeća u Sarajevu, ne propustite Stinga u sarajevskoj Zetri 19. marta u 20 sati.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori