Piton dug skoro šest metara upao u kuću porodice u Velikoj Britaniji

Velika Britanija

Piton
Foto: Solent News and Photo Agency

Porodica u Velikoj Britaniji imala je nepozvanog gosta u svom domu, a radi se o pitonu dugom skoro šest metara koji se spustio s krova te kroz prozor uvukao u unutrašnjost.

Komšije su posmatrale kako se zmija probija duž krova prije nego što je skliznula kroz prozor na spratu.

Jenny Warwick, koja živi u ulici u blizini Southamptona, rekla je da je vidjela zabrinute stanovnike u kući kako izbacuju albino burmanskog pitona, koji je zatim pao s visine od šest metara na automobil.

Srećom po zmiju - u daljnjem bizarnom obratu u ovoj priči - druga je komšinica pazila na zmiju u svom terariju dok se nije probudila.

Jenny je rekla da je prvi put ugledala pitona oko 5:30 ujutro.

"Vidjela sam nešto na krovu i pomislila da je sigurno plastična cijev, ali onda se njegova glava počela pomicati", prisjetila se 62-godišnjakinja.

"Rekla sam to svom suprugu Stevenu, ali on je rekao 'ne budi smiješna'. Imam psa koji se zove Rodney i stvarno je lajao i poludio", ispričala je.

"Shvatili smo da je to definitivno zmija i da se kretala po cijelom krovu pokušavajući pronaći način da siđe", dodala je.

Nakon što je zmija pala na zemlju, stanari su pokucali u kuću komšinice koja je držala zmije, misleći da bi mogla biti njezina.

Međutim, vlasnik zmije je ipak bio drugi čovjek koji se potom pojavio i odnio je natrag u svoju kuću.

Pročitajte više: Ovo su osnovne razlike između otrovnica i neotrovnih zmija

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori