Pit bull napao djecu, pa ga ubio otac djeteta

Drama u Tesliću

Pit bull napao djecu, pa ga ubio otac djeteta
Foto: ILUSTRACIJA/ teerawutbunsom / stock.adobe.com

Na području Teslića sinoć je N.A. objesio psa rase pit bull, zbog toga što je taj pas prije toga napao njegovog devetogodišnjeg sina.

Kako Srpskainfo saznaje, sve se dešavalo sinoć oko 21:10 sati u selu Đulići.

"Nekoliko osoba je bilo u dvorištu kod Nedeljka M, a gdje je bio pas pit bull koji je bio svezan lancem. U susjednom dvorištu bilo je više djece koje se igralo. U jednom trenutku pas se otkinuo sa lanca i preskočio u dvorište među djecu", naveo je sagovornik.

Dodaje da su se djeca prepala i počela da vrište i dozivaju pomoć.

" Otac jednog od djeteta je odmah istrčao iz kuće i uspio uhvatiti psa za lanac. Najvjerovatnije ga je uspio nekako ošamutiti i zatim ga je objesio na drvo u blizini kuće", pojasnio je izvor Srpskainfo.

Nakon toga i taj čovjek, ali i vlasnik psa je sve to prijavio policiji.

U Policijskoj upravi Doboj su rekli da je sinoć oko 21:10 sati Policijskoj stanici Teslić prijavljeno da je više osoba verbalno napalo M. A. i njegovo društvo dok su bili kod N. M. a potom da su objesili psa pitt bul.

"Istog dana oko 21:15 časova, obratio se i N. A. koje je prijavio da je udavio psa vlasništvo N. M. iz razloga što je isti u dvorištu njegove porodične kuće napao njegovog devetogodišnjeg sina", pojasnila je portparolka PU Doboj Dragana Kerkez.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela "Mučenje i ubijanje životinja".

Izvor: radiosarajevo,ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori