Pismo Sanele Jenkins: U BiH se brane demokratske vrijednosti slobodnog svijeta

Sanele Jenkins

Pismo Sanele Jenkins: U BiH se brane demokratske vrijednosti slobodnog svijeta
Foto: Facebook

Uspješna poduzetnica i Bosanka Sanela Jenkins dala je podršku izmjenama Ustava Bosne i Hercegovine.

Njenu poruku prenosimo u cjelosti:

“Pomno pratim situaciju u Bosni i Hercegovini koja prolazi kroz najveću poslijeratnu političku krizu prouzrokovanu djelovanjem onih snaga koje imaju za cilj podjelu naše zemlje. Svima nama kojima je Bosna i Hercegovina na srcu, pod pritiskom smo dezinformacija koje stvaraju zbunjenost u javnosti i ubijaju volju i nadu za bolje sutra.

Iako na prvi pogled izgleda sve složeno, u stvarnosti se radi o jednostavnoj borbi koja traje već 30 godina gdje se jedna strana zalaže za demokratske evropske vrijednosti bazirane na proklamovanim ljudskim pravima i slobodama, dok druga strana ne može da izađe iz nacionalnog vrtloga podjela uništavajući sve oko sebe. Destruktivne snage imaju podršku onih centara moći koji se suprostavljaju stabilnoj Evropi i prosperitetu i Bosne i Hercegovine i Balkana u cjelini.

Međutim, mi smo Bosanci i jedino mi, koji volimo svoju zemlju, bez obzira ko kojem narodu ili vjeri pripada, znamo šta znači naša unutrašnja snaga, inat i naša sposobnost. Ponekad smo opušteni i djelujemo nezainteresovani, ali kad je Bosna u pitanju, tu nema kompromisa. Ako i kad hoćemo, mi možemo čuda napraviti.

Vrijeme u kojem trenutno živimo zahtjeva od nas da napravimo čudo i upoznamo prijatelje u svijetu šta se događa u našoj jedinoj domovini.

U Bosni i Hercegovini se trenutno brane demokratske vrijednosti slobodnog svijeta i to rade građani Bosne i Hercegovine koji žele integracije u Evropsku uniju i NATO. Mi znamo da smo odlučni u tome, ali isto tako ćemo lakše dobiti našu bitku za demokratiju ako imamo i podršku prijatelja, prije svega Amerike, Velike Britanije i zemalja Evropske unije.

U tom smislu trebamo podržati i naše nevladine organizacije koje su pokrenule akciju skupljanja podrške za pravljenje evropskog, civilizovanog i demorkatskog ustava koji će štititi prava svakog čovjeka. Pozivam sve javne ličnosti i naše građane u zemlji i svijetu, da učinimo makar toliko i na stranici www.izmjeneustava.com damo podršku izgradnji prospreitetne i evropske BiH. Moramo odlučno pokazati šta želimo da nas svijet čuje!

Na drugom planu kontaktirajmo sve svoje prijatelje gdje god živimo i recimo da se u Bosni i Hercegovini ponovo vodi borba za ljepši i civilizovaniji svijet.

Svoje prijatelje sam upoznala šta se događa i to ću nastaviti raditi dok se ne promjeni klima i ne dobijemo bitku za bolju Bosnu i Hercegovinu i za svakog njenog čovjeka ma kojoj naciji ili vjeri pripadao. Jednakost i uvažavanje drugog i drugačijeg je budućnost cijelog čovječanstva, a ne samo Bosne i Hercegovine.

Budućnost civilizacije je u šarenilu kultura, vjera i naroda, a nikako u podjelama, jer u protivnom idemo svi u sunovrat. Ako trenutno u Bosni nadvlada fašizam nad demokratijom, to će biti jasna poruka svim nacionalistima u svijetu da se zlo i nasilje isplate. To ne smijemo dozvoliti, zbog toga spasimo Bosnu, da bi spasili svijet!", navodi se u pismu.

Pročitajte više: Sanela Diana Jenkins treći put postala majka!

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori