Trenerica pokazala: Peškir vam može pomoći da budete fit i izgubite kilograme

Tjelesna aktivnost, iako je potrebna, često je mnogima zadnja na pameti. Želja za vježbanjem se uglavnom javlja početkom godine ili početkom ljeta. Međutim obično su takva “obećanja samima sebi” neuspješna. Saznanje da ćete vježbanjem izgledati puno bolje, jako je privlačno i zdravo, ali ne mora uvijek biti motivacija.

Pronaći motivaciju za vježbanje ponekad može biti vrlo teško. Posebno nakon što su teretane i fitness-centri bili zatvoreni veći dio godine. Također, brojne privatne obaveze i nedostatak fitness-opreme mogu biti još neki od razloga zbog kojih vam motivacija iz dana u dan slabi.

No, jedna trenerica je otkrila kako možete biti fit i gubiti kilograme uz pomoć predmeta koje imate u svojim kuhinjskim i kupaonskim ormarićima.

Naime, Lydia Rees kaže da vam nije potrebna otmjena oprema za vježbanje. Tvrdi da vam deblja krpa za suđe ili peškir mogu biti ključni pomagači u sagorijevanju kalorija.

U posljednje vrijeme su sve popularniji takozvani klizači za vježbanje koje mnogi opisuju kao "inovativne fitness-rekvizite za utezanje i jačanje cijelog tijela". Umjesto da ih odmah kupite, isti trening možete odraditi uz pomoć peškira ili krpe za suđe.

"Ove vježbe najbolje je izvoditi na tvrdoj podlozi (npr. drvo ili pločice)", upozorava Lydia te dodaje kako možete kombinovati nekoliko vježbi kako biste ostvarili maksimalne rezultate. Dakle, nema izgovora! Uzmite peškir i krenite s vježbom!

Pročitajte više:Trčanje za početnike: Kako biti u pokretu?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori