Pelješki most – Svečano otvaranje: Rimac Nevera će biti prvi automobil koji će ga preći

HRVATSKA

Pelješki most - Svečano otvaranje: Rimac Nevera će biti prvi automobil koji će ga preći
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Za danas je planirano svečano otvaranje Pelješkog mosta, dok je sinoć održana i generalna proba. Kako ističu iz Hrvatske, sve je spremno za "spektakularno puštanje u promet".

Centralna svečanost počinje u 20:15 sati na odmorištu Komarna, a prijenos svečanog otvaranja moći će se pratiti i na odmorištu Brijesta uz pomoć video zida. HTV 1 će također prenositi cijeli događaj.

Program otvaranja Pelješkog mosta počet će, kako je najavila Vlada Hrvatske, prigodnim bdjenjem na samom mostu u osam sati ujutro, piše Index.hr. Program će se nastaviti trkom DU MOTION s početkom u devet sati, nakon čega će od 10 sati nastupiti domaća kulturno-umjetnička društva.

Također je najavljeno da će posjetitelji imati priliku upoznati bogatu kulturnu i umjetničku baštinu Dubrovačko-neretvanske županije tijekom cijelog dana.

Rimac Nevera na Pelješkom mostu tokom generalne probe (Foto: Index.hr)

Rimac Nevera će biti prvi automobil koji će preći novi most, što je planirano na kraju svečanosti. Za volanom će biti glavni inženjer Nevere Matija Renić, a Nevera koja će prijeći Pelješki most prvi je serijski primjerak električnog hiperautomobila Rimac Automobila iz Hrvatske.

Sa druge strane mosta, iz Brijesta, kreće automobil sa bivšim trostrukim evropskim prvakom u brdskim trkama Nikom Pulićem.

Pelješki most najveći je hrvatski infrastrukturni projekt financiran sredstvima Europske unije. Povezuje kopno i Pelješac, a time i jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori